Pera Müzesi Öğrenme Programları, hem Müzeler Haftası hem de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak 18-25 yaş aralığındaki gençlere yönelik bir program düzenliyor.
Program kapsamında gençler, rehberli bir turla Pera Müzesi’ni gezerek sergiler, müze ve müzecilik hakkında bilgi ediniyor. Ardından katılımcılar dans, diyalog ve ritim aracılığıyla keyifli vakit geçirecekleri yaratıcı bir atölyeye katılıyor.
Program, katılımcılara yalnızca Pera Müzesi’ni daha yakından tanıma fırsatı sunmakla kalmıyor, aynı zamanda bir müzede öğrenme programlarının ve organizasyon süreçlerinin nasıl işlediğini keşfetme ve bu süreçlere nasıl dahil olunabileceği konusunda bilgi edinme imkânı da sağlıyor.
“Müzeler Haftası’na Özel: Gençlerle Müze Deneyimi” ve “Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel: Otantik Caz Dans” ücretsizdir, rezervasyon gereklidir.
Detaylı bilgi: ogrenme@peramuzesi.org.tr
17 Mayıs
13.00 Müzeler Haftası’na Özel: Gençlerle Müze Deneyimi
14.30 Gençlik ve Spor Bayramı’na Özel: Otantik Caz Dans
Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten.
Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)