Öğretmenler Günü: Psikolojik Esneklik

23 Kasım 2024

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında öğretmenleri klinik psikolog ve dışavurumcu sanat terapisti Suzi Amado'nun rehberliğinde psikolojik esnekliklerini geliştirmeye davet ediyor.

Atölyeye katılım ücretsizdir, rezervasyon gereklidir. Rezervasyon formuna etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

23 Kasım

16.00 Öğretmenlere Özel: Psikolojik Esneklik

Öğretmenlere Özel: Psikolojik Esneklik

Öğretmenlere Özel: Psikolojik Esneklik

"Mimarlık ile Dans"

"Mimarlık ile Dans"

Sanırım Frank Zappa (bazıları bunu Laurie Anderson’ın söylediğini iddia ediyor) bir söyleşisinde “müzik üzerine yazmak mimarlık ile dans etmeye benzer” demiş. 

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

On Dokuzuncu Yüzyılda Gezgin Olmak

N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizimiz devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Sonia Boyce: Topluluk, Hafıza ve Siyah Sanat Hareketi

Sonia Boyce: Topluluk, Hafıza ve Siyah Sanat Hareketi

Sonia Boyce, sanatı yalnızca kişisel bir ifade biçimi olarak değil, bir topluluğun hafızasını yeniden inşa etme yolu olarak görüyor. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisine paralel hazırladığımız bu yazı, 1980’lerin “British Black Arts Movement”ının (Britanya Siyah Sanat Hareketi) öncü isimlerinden Boyce’un pratiğine odaklanıyor.