Pera Müzesi Öğrenme Programları, 7 – 30 Haziran tarihleri arasında Ters Yüz PƎRⱯ sergisine yönelik “Pera’dan Ötesine: Yetişkinler için Atölyeler” isimli programla, 18 yaş ve üzerindeki herkesin katılabileceği eğlenceli ve ilham dolu sergi turları ve atölyeler düzenliyor.
Ters Yüz PƎRⱯ sergisinin şehir ve mimari tasarım elemanları ile kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerini irdeleyen yapısı, disiplinlerarası atölyelere ilham oluyor. Alanında uzman sanatçı ve eğitmenlerin yürüttüğü yetişkin atölyeleri kent belleği, mimari, tasarım gibi konulara odaklanırken; diyaloglara ve karşılaşmalara alan açan, bireysel-kolektif geçişler içeren, araştırma ve gözlemi dahil eden ve sürece dayalı bir yapı üzerinde kuruluyor.
Biletler www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir.
PERAkart AİLE’lilere özel %50 indirim uygulanmaktadır.
7 Haziran
19.00 Kentten Kesitler: Hareketli Heykel
9 Haziran
14.30 Cyanotype Baskı
21 Haziran
19.00 Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler
28 Haziran
19.00 Beyoğlu Hafıza Haritası
7 Haziran
19.00 Kentten Kesitler: Hareketli Heykel
9 Haziran
14.30 Cyanotype Baskı
21 Haziran
19.00 Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler
28 Haziran
19.00 Beyoğlu Hafıza Haritası
30 Haziran
14.30 İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale
İlişkili Sergiler
Pera Müzesi, Bauhaus Üniversitesi Weimar'dan Prof. Mona Mahall ve Yelta Köm yürütücülüğündeki "Temsil Pratikleri ve Politikaları" bölümü ve Bremen Sanat Üniversitesi’nden Prof. Aslı Serbest yürütücülüğündeki "Geçici Mekânlar” bölümü iş birliğiyle Ters Yüz PƎRⱯ sergisini gerçekleştiriyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'ndaki iki resimden yola çıkan sergi, küresel kapitalist ilişkileri ve yerelleşmiş kültürel pratikleri araştırıyor. Ayrıca, mimarinin, kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerinde hem kurucu hem de açığa çıkarıcı bir rol oynayarak bu kurumların belirli bir yer ve zamanda nasıl aracılık ettiğini ve işlediğini inceliyor.
Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.
Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)