Pera’dan Ötesine: Yetişkinler için Atölyeler

7 - 30 Haziran 2024

Pera Müzesi Öğrenme Programları, 7 – 30 Haziran tarihleri arasında Ters Yüz PƎRⱯ sergisine yönelik “Pera’dan Ötesine: Yetişkinler için Atölyeler” isimli programla, 18 yaş ve üzerindeki herkesin katılabileceği eğlenceli ve ilham dolu sergi turları ve atölyeler düzenliyor.

Ters Yüz PƎRⱯ sergisinin şehir ve mimari tasarım elemanları ile kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerini irdeleyen yapısı, disiplinlerarası atölyelere ilham oluyor. Alanında uzman sanatçı ve eğitmenlerin yürüttüğü yetişkin atölyeleri kent belleği, mimari, tasarım gibi konulara odaklanırken; diyaloglara ve karşılaşmalara alan açan, bireysel-kolektif geçişler içeren, araştırma ve gözlemi dahil eden ve sürece dayalı bir yapı üzerinde kuruluyor.

Biletler www.biletix.com sitesi üzerinden temin edilebilir.
PERAkart AİLE’lilere özel %50 indirim uygulanmaktadır.

7 Haziran

19.00 Kentten Kesitler: Hareketli Heykel

9 Haziran

14.30 Cyanotype Baskı

21 Haziran

19.00 Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler

28 Haziran

19.00 Beyoğlu Hafıza Haritası

30 Haziran

14.30 İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale

Kentten Kesitler: Hareketli Heykel

Kentten Kesitler: Hareketli Heykel

Cyanotype Baskı

Cyanotype Baskı

Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler

Yaratıcı Dekolaj: Renk Paletleriyle Yeni Sanatsal İfadeler

Beyoğlu Hafıza Haritası

Beyoğlu Hafıza Haritası

İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale

İstanbulca İzler: Çok Boyutlu Müdahale

İlişkili Sergiler

Ters Yüz PƎRⱯ

Pera Müzesi, Bauhaus Üniversitesi Weimar’dan Prof. Mona Mahall ve Yelta Köm yürütücülüğündeki "Temsil Pratikleri ve Politikaları" bölümü ve Bremen Sanat Üniversitesi’nden Prof. Aslı Serbest yürütücülüğündeki "Geçici Mekânlar” bölümü iş birliğiyle Ters Yüz PƎRⱯ* sergisini gerçekleştirdi. Sergi, İstanbul’daki mevcut sanat kurumlarına ve kentsel çevrelerine dair çoklu bakış açılarını, yüksek kültür ve popüler kültür arasında hareket ederek bir araya getirdi. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'ndaki iki resimden yola çıkan sergi, küresel kapitalist ilişkileri ve yerelleşmiş kültürel pratikleri araştırdı. Ayrıca sergi, mimarinin, kurumların kentsel çevreleriyle ilişkilerinde hem kurucu hem de açığa çıkarıcı bir rol oynayarak bu kurumların belirli bir yer ve zamanda nasıl aracılık ettiğini ve işlediğini inceledi.

Ters Yüz PƎRⱯ

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

#VideoPopPera Özel Bir Sergi Turu

Pera Müzesi Instagram hesabını bir günlüğüne  “Bu Bir Aşk Şarkısı Değil” sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley’e emanet ettik!

Doğu’ya Yolculuk

Doğu’ya Yolculuk

10 Kasım 2016 – 29 Ocak 2017 tarihleri arasında 19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz.