Stephen Chambers

Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler

7 Mayıs - 20 Temmuz 2014

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Kraliyet Sanat Akademisi iş birliğiyle gerçekleşen ve çağdaş sanatın önemli isimlerinden Stephen Chambers’ın (d. 1960) düşsel dünyasına yolculuk niteliğindeki Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikayeler sergisinde sanatçının son 20 yıla uzanan resim ve grafik işleri sergilendi. Sanatında erken dönem Rönesans resminin etkileri izlenen sanatçının diğer baskı serileri ve yağlıboyalarında incelikle işlenmiş doku, figürler arası bağlantılar, yüzeyle sınırlı bir perspektif anlayışı ve süsleme unsurları dikkati çekiyor.  William Wyler’ın 1958 yapımı aynı isimli western filminden ilham aldığı etkileyici yapıtı “Büyük Ülke” (The Big Country) 78 ayrı resimden oluşuyor.

Büyük Ülke serisi engin Amerikan Orta Batısına göndermeler ve sınırsızmış gibi görünen ülkede yeni ve daha iyi bir yaşam hayali kuran göçmenlerin deneyimleri aracılığıyla aslında zaman ve mekândan bağımsız olan ve güncelliğini koruyan bir temaya da atıfta bulunuyor. Chambers’ın tarzı, geniş ölçek, konu ve mecra silsilesine rağmen her zaman tanınabilir biçimde kendisine ait olmuştur.

Küratörlüğünü Edith Devaney'nin yaptığı sergi, Stephen Chambers’ın illüstratif ve renkli dünyasını Türk sanatseverlerle ilk kez buluşturdu.

iş birliğiyle

royal academy logo

katkılarıyla

sergi salonu boya sponsoru

jotun logo

Stephen Chambers

Stephen Chambers

Pera Müzesi, İngiliz çağdaş sanatçı ve Londra Kraliyet Sanat Akademisi üyesi Stephen Chambers'ı ağırladı.

Londra’daki Kraliyet Sanat Akademisi iş birliğiyle gerçekleşen, çağdaş sanatın...

Video

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Dünyanın En Yalnız Katı Meyve Sıkacağı

Tüketimci kültürü eleştiren bu eserden yola çıkarak Harun Çırak’tan bu şeylerin neler söylediklerini, nasıl söylendiklerini hayal etmesini istedik. Dört bölümlük “Söylenen Şeyler” yazı serisinin ilk bölümde hevesle satın alındıktan sonra bir köşeye fırlatılan meyve sıkacağına kulak kabartıyoruz…

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Şeytanlar, Simgeler, ve Kozmos

Bizans’ta hastalık ve şifayı kuşatan inançlar, mitlerden, astrolojiden ve Akdeniz havzasında, Yahudiler, Mısırlılar, Mezopotamyalılar ve Yunanlılar tarafından uygulanan büyülerden çıkmıştır.