Dijital Konser Serisi
Berlin Filarmoni Orkestrası

Konser

6 Aralık 2013 / 20:30

Pera Müzesi, Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, Dijital Konser Serisinin üçüncü etkinliğini 6 Aralık Cuma günü saat 20:30'da gerçekleştirecek.

Genç yetenek Gustavo Dudamel şefliğinde düzenlenen konserde Igor Stravinsky'nin Küçük Orkestra için 1 ve 2 No. lu Suitleri, Franz Schubert'in 4 No. lu Do minör Senfonisi ve Ludwig van Beethoven'ın 4 No. lu Si bemol Majör Senfonisi seslendirilecek.

Gustavo Dudamel dünyanın en prestijli orkestralarından biri olan Los Angeles Filarmonik’in ve de Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü yürütüyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip sanatçı, El Sistema hareketi içinde eğitim aldı. Ekonomist, piyanist ve besteci Jose Antonio Abreu’nun başlattığı ve kendi deyimiyle “yoksulluk ve suçla mücadele eden sosyal bir sistem” olan El Sistema, şu an dünyada klasik müzik adına gerçekleştirilen en önemli proje olarak kabul ediliyor.

Konser öncesi saat 20:30’te Sabri Tuluğ Tırpan seslendirilecek eser üzerine kısa bir sunuş yapacak.

Pera Müzesi, Ekim 2013 – Haziran 2014 döneminde Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, dünyanın ilk sanal konser salonu Dijital Konser Salonu’nun (Digital Concert Hall) sunduğu canlı yayın programından ayda bir kez müzikseverlere eşsiz konserler sunmaya devam edecek.

Konserler ücretsizdir; yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.

Konser programı:

20:30           Sabri Tuluğ Tırpan, Sunuş
21:00           Canlı Yayın, Konser

Igor Stravinsky
Suit No. 1 (küçük orkestra için) 
Franz Schubert
Senfoni No. 4, Do minör

Igor Stravinsky
Suit, No. 2 (küçük orkestra için)

Ludwig van Beethoven
Senfoni No. 4, Si bemol Majör

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.

Bulanık Hatıralar <br> Andra Ursuta

Bulanık Hatıralar
Andra Ursuta

Dışsal tarihsel gerçeklikler ile evin içsel mekânı arasında bir bağlantı vardır. Mimari, kişisel eşyalar, tasarım ve işlevsel düzenlemeler ve planlar: Tüm bunlar özgün kişisel tarihleri ve politik uğrakları yansıtır. 

Etel Adnan

Etel Adnan

1925 yılında Beyrut’ta dünyaya gelen Etel Adnan’ı anlatmaya tüm söyleşilerinde kendinden bahsederken kullandığı ilk cümleleri alıntılayarak başlamalı: “Annem İzmirli bir Rum. Babam Şamlı bir Osmanlı kurmay subayı.”