Konser
6 Aralık 2013 / 20:30
Pera Müzesi, Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, Dijital Konser Serisinin üçüncü etkinliğini 6 Aralık Cuma günü saat 20:30'da gerçekleştirecek.
Genç yetenek Gustavo Dudamel şefliğinde düzenlenen konserde Igor Stravinsky'nin Küçük Orkestra için 1 ve 2 No. lu Suitleri, Franz Schubert'in 4 No. lu Do minör Senfonisi ve Ludwig van Beethoven'ın 4 No. lu Si bemol Majör Senfonisi seslendirilecek.
Gustavo Dudamel dünyanın en prestijli orkestralarından biri olan Los Angeles Filarmonik’in ve de Venezüella Simón Bolívar Senfoni Orkestrası’nın müzik direktörlüğünü yürütüyor. Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjiye sahip sanatçı, El Sistema hareketi içinde eğitim aldı. Ekonomist, piyanist ve besteci Jose Antonio Abreu’nun başlattığı ve kendi deyimiyle “yoksulluk ve suçla mücadele eden sosyal bir sistem” olan El Sistema, şu an dünyada klasik müzik adına gerçekleştirilen en önemli proje olarak kabul ediliyor.
Konser öncesi saat 20:30’te Sabri Tuluğ Tırpan seslendirilecek eser üzerine kısa bir sunuş yapacak.
Pera Müzesi, Ekim 2013 – Haziran 2014 döneminde Goethe-Institut Istanbul ve Berlin Filarmoni Orkestrası’nın işbirliğiyle, dünyanın ilk sanal konser salonu Dijital Konser Salonu’nun (Digital Concert Hall) sunduğu canlı yayın programından ayda bir kez müzikseverlere eşsiz konserler sunmaya devam edecek.
Konserler ücretsizdir; yerler sınırlıdır ve numaralı değildir.
Konser programı:
20:30 Sabri Tuluğ Tırpan, Sunuş
21:00 Canlı Yayın, Konser
Igor Stravinsky
Suit No. 1 (küçük orkestra için)
Franz Schubert
Senfoni No. 4, Do minör
Igor Stravinsky
Suit, No. 2 (küçük orkestra için)
Ludwig van Beethoven
Senfoni No. 4, Si bemol Majör
Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.
Kahve o kadar uzun zamandır bizimle ki, onsuz bir sosyal yaşamı düşünmek güç. Hatta sanki onunla hiç tanışmasaydık da “Bu hayatta bir şey eksik ama adını koyamıyorum.” gibi bir hisse kapılırdık. Şakası bir yana, sizce nasıl oldu da kahve insanlık tarihinin farklı dönemlerinde hep kendine has bir yer edinmeyi ve gündelik yaşamımızda bu denli kök salmayı başardı?
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)