Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye Sergi Turu

Sergi Turu

18 Temmuz 2023 / 13.00
19 Temmuz 2023 / 19.00

Dünyanın en eski kült alanı olabileceği düşünülen Göbeklitepe ve çevresini belgeleyen bir fotoğrafçı Isabel Muñoz. Fotoğrafları, bu büyülü alandaki bilinmeyeni, gizem ve sanat eseri arasında gidip gelen sanrılı görüntüleri, sersemletici kalıntılar ve anıtsal megalitleri kaydetmekle yetinmiyor, bu görkemli sahnelerin önünde eğiliyor adeta.

Sergi kapsamında, farklı kültürlerin doğasını, estetiğini, yaşam biçimlerini keşfetmeyi ve yansıtmayı seven, Türkiye’nin en önemli arkeolojik alanlarından Göbeklitepe, Karahantepe ve Sayburç’u fotoğraflayan sanatçı Isabel Muñoz’un anlatımı ile sergi turu gerçekleştiriliyor.

Rehberli Tur Ücreti: 50 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsizdir.)
Müze giriş ücreti dâhil değildir.

Rehberli tur dili İngilizcedir. Kontenjanımız sınırlıdır, tura katılmak için Biletix’ten bilet alabilir ya da resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye

Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye

Mihrimah Sultan

Bu eser, çeşitli koleksiyonlardaki benzer örneklere dayanarak, 16. yüzyılda Avrupalı ressamlar tarafından sıklıkla yapılmış Mihrimah Sultan portrelerinden biridir.

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.