Seza Sinanlar Uslu

Küratörle Sergi Turu

29 Haziran 2016 / 18:30

Pera Müzesi 25 Mayıs – 14 Ağustos tarihleri arasında düzenlediği Mario Prassinos, Bir Sanatçının İzinde: İstanbul-Paris-İstanbul sergisi kapsamında, serginin küratörü Seza Sinanlar Uslu ile bir tur gerçekleştiriyor.

Seza Sinanlar Uslu hakkında
1973 doğumlu Sinanlar Uslu, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde gördü. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nde başlayan yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’ndeki Yüksek Lisans Programıyla sürdürdü.

2005-2006 yıllarında Suna ve İnan Kıraç Vakfı bursuyla Paris’te EHESS’te (Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales) araştırmacı olarak bulundu.

2008 yılında İTÜ Sanat Tarihi Anabilim Dalı’nda tamamladığı “Pera’da Resim Üretim Ortamı 1844–1916” başlıklı tezi ile doktora derecesi alan Sinanlar, 2009 yılından bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Yönetimi Anabilim Dalı’nda görev yapmaktadır.

Öncelikli araştırma konuları 19. yüzyıl Osmanlı dünyasında kültür ve sanat yaşamı, sanatçılar ve basındır.

Rehberli Tur Ücreti: 30 TL (Pera Müzesi Dostları için ücretsiz)
Kontenjanımız sınırlıdır.
Tura katılmak için resepsiyon@peramuzesi.org.tr e-posta adresinden veya (0)212 334 99 24 numaralı telefondan rezervasyon yaptırmanızı rica ederiz.

Süreli Sergi

Mario Prassinos

Mario Prassinos sergisi, İstanbul’da Rum, sanatçı bir ailede dünyaya gelen Mario Prassinos’un Paris’te 20. yüzyıl avangartları arasında başlayan sanatsal kariyerini konu aldı. 

Mario Prassinos

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Tanışmadık Ama O Bizi Biliyor: “Büyük Veri”

Pera Müzesi Blog, N’olmuş? işbirliğiyle hazırlanan yazı dizisi devam ediyor. Kendilerini; “Bilindik N’olmuş? sorusunu her gün yeniden soruyor, karşımıza çıkan sayısız beklenmedik cevabı sizlerle paylaşıyoruz. 

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Deli Kralın Huzuruna Kabul

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor. Sanatçının, Osmanlı’nın İngiltere’ye gönderdiği ilk elçi Yusuf Agah Efendi yorumlarını, her ay Pera Müzesi Blog’undan takip edebilirsiniz.