Pera Film, Dünya AIDS Günü’nde farkındalık yaratmak için başlattığı ve her yıl düzenlediği Buradayım! programına bu yıl Visual AIDS’in Yayılımlar seçkisiyle devam ediyor. Program, 1 - 22 Aralık tarihleri arasında Pera Müzesi web sitesi üzerinden çevrimiçi olarak izlenebilir.
Visual AIDS, Day With(out) Art 2020 kapsamında HIV ve AIDS'in Amerika Birleşik Devletleri dışındaki hayatları nasıl etkilediğini işleyen altı yeni videodan oluşan Yayılımlar seçkisini sunuyor. Video programı, dünya çapından sanatçıları bir araya getiriyor: Jorge Bordello (Meksika), Gevi Dimitrakopoulou (Yunanistan), Las Indetectables (Şili), Lucía Egaña Rojas (Şili/İspanya), Charan Singh (Hindistan/Birleşik Krallık) ve George Stanley Nsamba (Uganda).
Program, küresel AIDS salgını hakkında kapsamlı bir bilgilendirme yapmayı amaçlamaktan ziyade günümüzde dünyanın dört bir yanında HIV ile yaşayan insanların birbirinden farklılaşan ve örtüşen deneyimlerine dair içgörüler sunarak ABD dışında yaşayan farklı geçmişlere sahip insanlara da seslerini duyurabilecekleri bir platform sağlıyor. Özel istek üzerine hazırlanan bu altı video, Güney Amerika'da HIV ile yaşayan kadınların görünmez kılınması, Hindistan'daki etkisiz Batılı halk sağlığı kampanyaları ve Uganda'daki gençlerin karşı karşıya kaldıkları toplumsal damgalar ve ifşalar gibi çok çeşitli konuları mercek altına alıyor.
Dünya yeni bir virüs olan COVID-19 ile yaşamaya adapte olmaya çalışırken, bu videolar iki salgın hastalığın ortak noktaları, farklılıkları ve coğrafya, ırk ve cinsiyet açısından sergiledikleri eşitsiz dağılımları hakkında düşünme olanağı sağlıyor.
İş birliğiyle
Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.
Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)