Yönetmen: Charan Singh
2020, 8’ 35’’, Hintçe; Türkçe altyazılı
Hayatını ve çalışmalarını Yeni Delhi ve Londra'da sürdüren Charan Singh'in sanatsal çalışmaları, Hindistan'daki HIV/AIDS çalışmaları ve topluluk aktivizmine ilişkin önemli bilgiler taşıyor. Adına Aşk Dediler Ama Gerçekten Aşk Mıydı?, Hindistan’daki lubunyaların hayatından kesitler sunuyor. Halk sağlığı kampanyalarıyla bir “risk grubuna” indirgenen ve Batı'nın cinsiyet ve cinsellik kavramlarıyla yanlış kalıplara sokulan ana karakterler, gerçek hayatlar yaşıyor ve kendi tatmin olma ve aşk arayışlarıyla benzersiz dünyalarda boy gösteriyorlar.
Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na ait Oryantalist Resim Koleksiyonu’nda bugüne kadar Pera Müzesi’nin ikinci katındaki sergilerde de yer almış iki çocuk portresi bulunmaktadır. 20. yüzyıl başlarında, 4 yıl arayla yapılmış bu resimlerdeki çocuklardan biri Sultan Abdülhamid’in oğullarından Şehzade Abdürrahim Efendi, diğeri ise Osman Hamdi Bey’in kızı Nazlı’dır.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)