Kadınlardaki Görünmezlik Sendromu

Yönetmen: Lucía Egaña Rojas
2020, 7’ 38’’, İspanyolca; Türkçe altyazılı 

Barselona'da yaşayan, Şilili bir sanatçı olan Lucía Egaña Rojas’ın çalışmaları, üst ve alt kültür, yüksek teknoloji ve düşük kaliteli ses, kamusal ve özel alan ve dünyanın kuzeyi ile güneyi arasındaki ilişkiyi sorunsallaştırıyor. Lucia Egaña Rojas, HIV ve AIDS'in cinsiyet temelli temsillerine meydan okuyor ve Lina Meruane'nin "kadınlarda görünmezlik sendromu" olarak adlandırdığı durumu HIV ile yaşayan kadınların bu salgına ilişkin diyaloglarda yer alamaması üzerinden odağına alıyor.

Buradayım! <br> Yayılımlar

Sağlık Bakanlığı

Buradayım! <br> Yayılımlar

Bu Doğru; Zak, Yaşamı ve Sonrası

Buradayım! <br> Yayılımlar

Kadınlardaki Görünmezlik Sendromu

Buradayım! <br> Yayılımlar

Kendime Dikkat Ediyorum

Buradayım! <br> Yayılımlar

Adına Aşk Dediler Ama Gerçekten Aşk Mıydı?

Buradayım! <br> Yayılımlar

Amaç Bulmak

Kapriçyolar

Kapriçyolar

1729 tarihli Akademi Sözlüğü’nde kapris şöyle tanımlanıyordu: “düşünceden (niyetten) yola çıkarak oluşturulmuş, genellikle olağan ve yaygın kurallara uymayan yargı. 

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu<br> Alejandro Almanza Pereda

Horror Vacui ya da Boşluk Korkusu
Alejandro Almanza Pereda

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. 

Dede, Baba, Oğul <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Dede, Baba, Oğul
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.