Cinemania
36. İstanbul Film Festivali

7 - 12 Nisan 2017

Pera Film, 36. İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal Kısa Film Yarışması, iyi bir komşu, Vincent Dieutre: Yalnızlık Alıştırmaları bölümlerinin yanı sıra çeşitli film gösterimi ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyor!

Festival’in Cinemani bölümü sinema aşkından, “sinefil olmaktan”, “sinema tutkusundan” yola çıkıyor; sinema dünyasının en iyileri, yıldızları, yol gösterenleri, köşe taşları, anıtları burada buluşuyor… Bu seçkide başyapıtlar; kayıp, kült veya yeniden gündeme gelmiş klasiklerin restore edilmiş sinema kopyaları; sinema hakkında çekilmiş, sinemacıları veya film sanatını gündeme taşıyan sürprizler yer alıyor. Pera Film seçkisinde üç uzun metrajlı ve bir kısa metrajlı film yer alıyor.

36. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimlerin biletleri 25 Mart Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren festivalin satış kanalları üzerinden gerçekleşecektir. Pera Müzesi’ndeki tüm gösterimler 8 TL’dir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

7 Nisan

13.30 Son Kuşlar

16.00 Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye

Beni Eve Götür

9 Nisan

19.00 O da Beni Seviyor

12 Nisan

19.00 Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye

Beni Eve Götür

Son Kuşlar

Son Kuşlar

O da Beni Seviyor

O da Beni Seviyor

Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye

Abbas Kiarostami ile 76 Dakika, 15 Saniye

Beni Eve Götür

Beni Eve Götür

Cinemania
36. İstanbul Film Festivali

Festivalin Cinemania bölümü sinema aşkından, “sinefil olmaktan”, “sinema tutkusundan” yola çıkıyor; sinema dünyasının en iyileri, yıldızları, yol gösterenleri, köşe taşları, anıtları burada buluşuyor…

Gilbert ve George: Yaşayan Heykeller ve “Grid”ler

Gilbert ve George: Yaşayan Heykeller ve “Grid”ler

Gilbert ve George, sanatla hayat arasındaki sınırı tamamen silmeyi amaçlayan radikal bir ikili. Ortak Duygular: British Council Koleksiyonu’ndan Yapıtlar sergisi kapsamında hazırlanan  bu yazıda, ikilinin “yaşayan heykel” anlayışını, grid tekniğini ve gündelik hayatı sanatın merkezine taşıyan benzersiz pratiklerini inceliyoruz.

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Zamanının Tanığı: Fausto Zonaro

Osmanlı İmparatorluğu’nun son iki yüzyılı boyunca Türkiye topraklarını ziyaret etmiş, eserlerinde Türk konularını işlemiş sanatçılar arasında bazıları çok özel bir yere sahiptir. 

Semboller

Semboller

Ali Akay ve Alenka Gregorič küratörlüğünde gerçekleşen Balkanlardan Gelen Soğuk Hava sergimizde, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Slovenya’dan çağdaş sanatçıları ağırlıyoruz.