Hayal Gücüm Benim Gücüm! 2019

20 - 27 Nisan 2019

Pera Film, geçtiğimiz yıl başlattığı Hayal Gücüm Benim Gücüm! programına bu yıl da devam ediyor ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı özgünlük ve yaratıcılığın coşkusunu yansıtan bir program ile kutluyor. Hayal gücünün sınırsızlığını yaşatan üç unutulmaz klasiği bir araya getiren programda; Willy Wonka’nın gizli şekerleme fabrikasına 5 şanslı çocuğu kabul edeceğini ilan etmesiyle başlayan serüveni anlatan 1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası; 1994 yılında yayınlandığı günden bu yana en sevilen animasyon filmlerinin üst sıralarındaki yer alan, Simba’nın cesaret ve kahramanlıklarla dolu öyküsünü konu alan Aslan Kral ve oyuncak koleksiyonu yapmayı çok seven Andy’nin etrafında gelişen sürpizlerle dolu maceraya odaklanan, Disney stüdyolarının en başarılı animasyonlarından Oyuncak Hikâyesi yer alıyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

20 Nisan

12.00 Aslan Kral

16.00 Oyuncak Hikâyesi

21 Nisan

12.00 Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

14.00 Oyuncak Hikâyesi

23 Nisan

19.00 Aslan Kral

27 Nisan

12.00 Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası

Aslan Kral

Aslan Kral

Oyuncak Hikâyesi

Oyuncak Hikâyesi

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Geceye Doğru: Cadılar Bayramı Özel

Pera Film, Cadılar Bayramı yaklaşırken takipçileri için bir izleme listesi paylaşıyor! Listede, kült filmlerden yakın dönem sinema örneklerine, türler arası gezinen tuhaflıklarla dolu 10 film yer alıyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu.