iyi bir komşu
36. İstanbul Film Festivali

5 - 9 Nisan 2017

Pera Film, 36. İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal Kısa Film Yarışması, iyi bir komşu, Vincent Dieutre: Yalnızlık Alıştırmaları bölümlerinin yanı sıra çeşitli film gösterimi ve etkinliklerine ev sahipliği yapıyor!

İstanbul Film Festivali ile 15. Istanbul Bienali küratörleri Elmgreen & Dragset sanatçı ikilisi, bu yılki bienalle bağlantılı bir film programı seçkisi yaptı. Bienal’e de adını veren “iyi bir komşu” temalı 10 uzun ve 5 kısa metrajlı film, farklı kimliklerin hayatlarını çeşitli şekillerde sürdürmelerine ve değerlendirmelerine odaklanıyor. Ayrıca, insanların bir ev, küçük bir topluluk, bir mahalle veya bir köyün içinde birbirleriyle etkileşim kurma hallerini de inceliyor. “iyi bir komşu” bölümünde aynı zamanda “tavsiye edilen filmler” başlığıyla bir grup filmin isimlerine de yer verilecek. Filmlerin tümünde, ana karakterler ile onların evleri ve mahalleleri arasındaki türlü dinamikler sorgulanıyor.

36. İstanbul Film Festivali kapsamındaki gösterimlerin biletleri 25 Mart Cumartesi günü saat 10.30’dan itibaren festivalin satış kanalları üzerinden gerçekleşecektir. Pera Müzesi’ndeki tüm gösterimler 8 TL’dir. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

5 Nisan

11.00 Elma

13.30 Toponimi

16.00 Taang

19.00 40 Günlük Sessizlik

6 Nisan

11.00 Komşu Sesler

13.30 Youkali

16.00 Vanda’nın Odasında

19.00 Toponimi

7 Nisan

11.00 40 Günlük Sessizlik

19.00 Dogville

8 Nisan

11.00 Youkali

16.00 Beyaz Bant

19.00 Peki Şimdi? Hatırlat Bana

9 Nisan

11.00 Vanda’nın Odasında

14.30 iyi bir komşu Kısalar

16.00 Taang

Taang

Taang

Vanda’nın Odasında

Vanda’nın Odasında

Komşu Sesler

Komşu Sesler

Beyaz Bant

Beyaz Bant

40 Günlük Sessizlik

40 Günlük Sessizlik

Elma

Elma

Youkali

Youkali

Toponimi

Toponimi

Peki Şimdi? Hatırlat Bana

Peki Şimdi? Hatırlat Bana

Dogville

Dogville

iyi bir komşu Kısalar

iyi bir komşu Kısalar

iyi bir komşu
36. İstanbul Film Festivali

15. Istanbul Bienali’ne de adını veren “iyi bir komşu” temalı 10 uzun ve 5 kısa metrajlı film, farklı kimliklerin hayatlarını çeşitli şekillerde sürdürmelerine ve değerlendirmelerine odaklanıyor. 

15. İstanbul Bienali

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) iş birliğiyle, 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yaptı. İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen, sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset’in küratörlüğünde iyi bir komşu başlıklı bienalde, 32 ülkeden 55 sanatçının ev, mahalle ve aidiyet kavramlarını tartışmaya açan işleri sergilendi.

15. İstanbul Bienali

Salgın ve Sanat <br> Sanal Müze Pratikleri

Salgın ve Sanat
Sanal Müze Pratikleri

Bir süredir bu denli geniş ölçekte tecrübe etmediğimiz bir salgına tanıklık ediyoruz: Covid-19. Etrafımızı birdenbire ve hızla saran, hayatımızda öncelik olarak belirlediğimiz birçok şeyin önüne geçen bu virüs, bizleri alışkanlıklarımızı yeniden düşünmeye mecbur bırakıyor.

Giacometti ve İnsan Figürü

Giacometti ve İnsan Figürü

Alberto Giacometti sergisinin ikinci bölümü, büyük yapıtlarla birlikte çoğunluğu 1950-1960 yılları arasında gerçekleştirilmiş, sanatçının dünya algısını geliştirdiği ve gerçeği olduğu gibi değil de gördüğü gibi yansıttığı olgunluk dönemi yapıtlarını ele alıyordu. 

Marcel Dzama’dan 5 Film Önerisi

Marcel Dzama’dan 5 Film Önerisi

Marcel Dzama’nın sinemayla kurduğu bağ, çizimlerinden video işlerine tüm eserlerinin temelinde yer alıyor. Aşağıdaki beş film, onun anlatım biçimini şekillendiren başlıca ilham kaynakları.