Korkunun Yüzleri

18 - 31 Ekim 2024

Pera Film, Cadılar Bayramı'nın ürkütücü atmosferine kapılarını bir kez daha araladığı yeni programını sunar: Korkunun Yüzleri

Toplumsal dışlanma, yalnızlık ve görünmez tehditler… Korku, sadece bir dehşet kaynağı değil, aynı zamanda insan doğasının derinlerine ve karanlık köşelerine açılan bir pencere, bilinçaltının en eski izlerini taşıyan kaçınılmaz bir duygu. Korkunun Yüzleri, sıradan hayatların kâbusa dönüştüğü, bastırılmış duyguların en korkunç şekillerde açığa çıktığı iki karanlık büyüme hikâyesini bir araya getiriyor. 

18-31 Ekim tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek programda, Stephen King’in unutulmaz romanından usta yönetmen Brian De Palma tarafından uyarlanan, toplumsal baskılara karşı trajik bir isyanın öyküsünü işleyen Günah Tohumu ve gençlik korkularını, daha derin bir varoluşsal tehdide dönüştürerek izleyiciyi kaçınılmaz bir endişeyle yüzleştiren David Robert Mitchell imzalı Peşimdeki Şeytan izlenebilir.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

18 Ekim

19.00 Peşimdeki Şeytan

19 Ekim

17.00 Günah Tohumu

26 Ekim

17.00 Peşimdeki Şeytan

31 Ekim

19.00 Günah Tohumu

Peşimdeki Şeytan

Peşimdeki Şeytan

Günah Tohumu

Günah Tohumu

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Bergman’da Yüzler/ Aynalar/ İllüzyonlar

Şöyle bir proje hayal edin: Birisi çıkıp, Bergman filmlerinde, perdede yüzlere yakın plan yapılan dakikaları saysın, sonra da bu sayıyı onun tüm filmlerinin süresine oranlasın. Benim hissim o ki, ortaya hiç de azımsanamayacak büyüklükte bir oran çıkacaktır. 

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir. 

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

Jean-Michel Basquiat Bana Bak!

New York sokaklarında hicivli graffitilerinin belirlemeye başladığı 1977’den 1988’deki zamansız ölümüne kadar Jean-Michel Basquiat neo-ekspresyonizm çizgisinde son derece etkili yapıtlar üretti. Bütün çalışmalarında olduğu gibi, şematik fırça darbeleriyle yapılmış bu kara maske de sanat, edebiyat, popüler kültür ve Karayip geleneğine birçok gönderme barındırıyor.