Korkunun Yüzleri

18 - 31 Ekim 2024

Pera Film, Cadılar Bayramı'nın ürkütücü atmosferine kapılarını bir kez daha araladığı yeni programını sunar: Korkunun Yüzleri

Toplumsal dışlanma, yalnızlık ve görünmez tehditler… Korku, sadece bir dehşet kaynağı değil, aynı zamanda insan doğasının derinlerine ve karanlık köşelerine açılan bir pencere, bilinçaltının en eski izlerini taşıyan kaçınılmaz bir duygu. Korkunun Yüzleri, sıradan hayatların kâbusa dönüştüğü, bastırılmış duyguların en korkunç şekillerde açığa çıktığı iki karanlık büyüme hikâyesini bir araya getiriyor. 

18-31 Ekim tarihleri arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek programda, Stephen King’in unutulmaz romanından usta yönetmen Brian De Palma tarafından uyarlanan, toplumsal baskılara karşı trajik bir isyanın öyküsünü işleyen Günah Tohumu ve gençlik korkularını, daha derin bir varoluşsal tehdide dönüştürerek izleyiciyi kaçınılmaz bir endişeyle yüzleştiren David Robert Mitchell imzalı Peşimdeki Şeytan izlenebilir.

Bu program kapsamındaki film gösterimleri indirimli müze giriş bileti ile izlenebilir. Biletler, Biletix’ten veya Pera Müzesi resepsiyonundan temin edilebilir. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

18 Ekim

19.00 Peşimdeki Şeytan

19 Ekim

17.00 Günah Tohumu

26 Ekim

17.00 Peşimdeki Şeytan

31 Ekim

19.00 Günah Tohumu

Peşimdeki Şeytan

Peşimdeki Şeytan

Günah Tohumu

Günah Tohumu

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.

Mütevazı Bir Evrenin Ontolojisi

Mütevazı Bir Evrenin Ontolojisi

Dört bölümlük ‘Söylenen Şeyler’ yazı serisinin sonuna geldik – bu hafta çömleğin kendisi dile geliyor, ve söyleyecek çok şeyi var!

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.