Peşimdeki Şeytan

  • 18 Ekim 2024 / 19.00
  • 26 Ekim 2024 / 17.00

Yönetmen: David Robert Mitchell
Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist, Olivia Luccardi, Bailey Spry
ABD, 2014, 100', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Jay Height, sıradan bir hayat süren 19 yaşında bir genç kadındır. Yeni tanıştığı Hugh ile yaşadığı romantik bir buluşma, korkunç bir kâbusa dönüşür. Hugh, Jay'e, cinsel ilişki yoluyla lanet bulaştırmıştır. Jay’i adım adım takip edip ona yaklaşmaya çalışan doğaüstü bir varlık, eğer Jay'e ulaşırsa, genç kadının hayatını sonlandıracaktır. Jay’in tek kurtuluş yolu, laneti bir başkasına geçirmektir. Genç kadın, arkadaşlarının yardımıyla, hayatta kalabilmek için bir plan yapar; ancak, lanet hiç durmadan peşindedir. Jay kime güvenebileceğini bilmeden sürekli tetikte yaşamak zorundadır.

Peşimdeki Şeytan, sürekli tırmanan bir gerilim duygusu eşliğinde paranoya, güvenlik ve gençliğin masumiyetinin kaybı gibi temalar üzerinden metaforlarla dolu bir anlatıyı takip ediyor. Klasik slasher korku öğelerini özgün bir bakış açısıyla yeniden yorumlayan yapıt, 2000’li yılların en önemli gerilim filmlerinden biri olarak kabul görüyor.

Korkunun Yüzleri

Peşimdeki Şeytan

Korkunun Yüzleri

Günah Tohumu

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.