Günah Tohumu

  • 19 Ekim 2024 / 17.00
  • 31 Ekim 2024 / 19.00

Yönetmen: Brian De Palma
Oyuncular: Sissy Spacek, Piper Laurie, Amy Irving, William Katt
ABD, 1976, 98', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Stephen King’in ünlü romanından, usta yönetmen Brian De Palma tarafından sinemaya uyarlanan bu korku klasiği; ergenlik, zorbalık ve dışlanmanın yarattığı tahribatları irdeleyen karanlık bir büyüme hikâyesini takip ediyor.

İki dalda Oscar Ödülü’ne aday gösterilen Günah Tohumu’nda içe kapanık ve utangaç bir genç olan Carrie White’ın başından geçen sıradışı olaylara tanıklık ederiz. Okulda sürekli alay konusu olan Carrie, evde de dindar ve baskıcı annesi Margaret White'ın zorbalığı altında büyümektedir. Carrie'nin toplumla olan bu çatışmalı ilişkisi, ergenliğe girmesiyle daha da karmaşık bir hâl alır. Lisede beden eğitimi dersinden sonra yaşadığı travmatik bir olay, arkadaşlarının onunla acımasızca alay etmesine sebep olur. Bu olay, Carrie'nin içinde gizlenmiş telekinetik yetenekleri ortaya çıkarır. Carrie'nin güçleri üzerinde kontrol sağlaması, yaşadığı baskı ve zorbalıklarla nasıl başa çıkacağını yeniden şekillendirir.

Korkunun Yüzleri

Peşimdeki Şeytan

Korkunun Yüzleri

Günah Tohumu

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.