Bazı hikâyeler hayata bakış açınızı kökten değiştirebilir! Bazı filmler vardır izleyince önünüzde yeni bir pencere açılır... Türkiye’ye yayılan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, belgesellerin gücünden faydalanarak sürdürülebilir bir yaşam için kültürel değişime katkı vermek amacıyla izleyicilerle buluşuyor.
SYFF her sene olduğu gibi izleyicisine ilham ve güç veren, sorunlar karşısında bir şeyler yapabileceğini hissettiren filmlerle dolu bir program sunuyor. Pera Film seçkisindeki 8 film ile gündemdeki olumsuz olayların bombardımanı sırasında bize ulaşmayan, dünyanın farklı köşelerinden çözüm barındıran gerçek hikâyelerle izleyiciyi harekete geçmeye teşvik ediyor.
Filmlerin ardından müzisyenler ve izleyiciyle sohbet etmek üzere davet edilen, Türkiye'de benzer konularda çalışmalar yürüten kişiler festival programını zenginleştirecek.
Gösterimler ücretsizdir, yerler sınırlıdır. Rezervasyon alınmamaktadır.
Pera Film Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali Programı
Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali
8 Kasım
11.00 Bu İş Başka
12.45 Ebediyen
9 Kasım
12.00 Baraj Devri
14.15 Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası
Akış
16.00 Torre David: Dünyanın En Yüksek İşgal Evi
16.25 Sınırsız Vizyon
17.10 Kimin Umurunda?
8 Kasım
11.00 Bu İş Başka
12.45 Ebediyen
9 Kasım
12.00 Baraj Devri
14.15 Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası
Akış
16.00 Torre David: Dünyanın En Yüksek İşgal Evi
16.25 Sınırsız Vizyon
17.10 Kimin Umurunda?
Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten.
Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!
1998 yılında Ben Jakober ve Yannick Vu, Marcel Duchamp’ın Roue de Bicyclette adlı eserinin bir yeniden-yapımını gerçekleştirdiler. Duchamp’ın ilk “ready-made” eseri olarak kabul edilen Roue de Bicyclette, bisiklet tekerleği ve mutfak taburesinin, amacı olmayan bir makineye dönüştürülmesi.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)