Kimin Umurunda?

Yönetmen: Mara Mourão
93’, Brezilya, 2012
Portekizce, İngilizce, İspanyolce; Türkçe altyazılı

Kimin Umurunda? Dünyanın her yerinden sosyal girişimcileri konu alan bir belgesel. Değişim yaratan, çözüm üreten, geniş sosyal etkiler oluşturan ama en önemlisi başka insanlara da aynısını yapmak için ilham veren insanlar. Dünya çapındaki büyük sorunlara basit çözümler üreten yetenekli insanları araştıran bir film. Kimin Umurunda?’nın amacı dünyanın her yerindeki, özellikle genç insanlara sosyal girişimcilik hakkında daha fazla şey öğrenmek, daha çok heyecanlanmak ve buna bağlı olmak konusunda ilham vermek. Eğitim, finans, insan hakları, sağlık, çevresel konular ya da tümünü içeren başka bir alan, hangisinde çalıştığınız önemli değil; özel, kamusal ya da sosyal sektörden bir iş olup olmadığı önemli değil. Eğer sorunları fırsat olarak görüyorsanız, değişim yaratmak için ihtiyacınız olan şeye sahipsiniz, bir sosyal girişimci.

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Bu İş Başka

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Ebediyen

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Baraj Devri

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Sürmeye Devam: Otomobil Rüyası

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Akış

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Torre David: Dünyanın En Yüksek İşgal Evi

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Sınırsız Vizyon

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali

Kimin Umurunda?

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.