Tadı Damağında
Yemek ve Sinema

2 - 17 Mart 2013

Pera Film, Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle yemek ve sinema arasındaki ilişki üzerine eşsiz bir film seçkisi sunuyor: Tadı Damağında: Yemek ve Sinema. Program, dünyanın usta şeflerinin iki yılda bir yarıştığı, en prestijli gastronomi yarışmalarından Bocuse d’Or Türkiye seçmelerine de denk düşüyor. Programın iki farklı teması var: Yemek ve Hayat, Yemek ve Cesaret.

Desteğiyle

  

İşbirliğiyle

 

Yemek ve Hayat: Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yemek ve Hayat: Çocuklarımız Bizi Suçlayacak

Yemek ve Hayat: Bostanda Savaş ve Barış

Yemek ve Hayat: Bostanda Savaş ve Barış

Yemek ve Hayat: Monsanto’nın Dünyası

Yemek ve Hayat: Monsanto’nın Dünyası

Yemek ve Cesaret: İsimsiz Duygusallar

Yemek ve Cesaret: İsimsiz Duygusallar

Yemek ve Cesaret: Bras’lar Arasında

Yemek ve Cesaret: Bras’lar Arasında

Yemek ve Cesaret: Pierre Gagnaire

Yemek ve Cesaret: Pierre Gagnaire

Yemek ve Cesaret: Sarayın Tadları

Yemek ve Cesaret: Sarayın Tadları

Yemek ve Cesaret: Bir Tat Meselesi

Yemek ve Cesaret: Bir Tat Meselesi

Gerçekler Acıtır!   Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Gerçekler Acıtır! Küratör Anlatıyor: Günümüz İmgeleri

Saraybosna Güzel Sanatlar Akademisi öğrencilerinin eserlerinin önemli bir bölümü sosyo-politik, ekonomik ve kültürel çağdaş gerçeklerin çoğunlukla acı verici yönleriyle uğraşıyor, bu konuda bir farkındalık yaratıyor, bize sesleniyor, bizi uyarıyor, tartışma yaratıp bize yeni yorumlar sunuyor.

Paula Rego İstanbul’da!

Paula Rego İstanbul’da!

Biz, yani ben ve okul arkadaşlarımdan bazıları, Paula Rego’yu biliyorduk. İtiraf etmeliyim, ben Rego’nun nereli olduğunu bilmiyordum, Portekiz’in Avrupa’nın neresinde yer aldığını da.

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Pera Müzesi’nde Bir Gece

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.