Berlin Almanya’dadır

  • 15 Haziran 2019 / 16.00
  • 30 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmen: Hannes Stöhr
Oyuncular: Jörg Schüttauf, Julia Jäger, Robin Becker, Robert Lohr
Almanya, 2001, 97', DCP, renkli
Almanca; Türkçe altyazılı

11 yıllık hapis cezasını tamamladıktan sonra serbest kalan, eski Alman Demokratik Cumhuriyeti vatandaşı Martin Schultz, Duvar’ın yıkılışına hapishanedeki hücresinden tanıklık etmiştir. Evine umutla dönen Martin, karşılaştığı Doğu Berlin’i tanıyamaz. Artık “Yeni Berlin” vardır ve “Eski Doğu Berlin” geriye kalan tüm özeliklerini yitirmek üzeredir. 11 yıllık yokluğu zamanda yolculuk yapmakla eşdeğer olan Martin, “yeni” dünyada kendi yerini bulmaya çalışırken birbiri ardına sorunlarla karşılaşır. Helmer’in 1999 tarihli kısa filminden uyarlanan ve titiz bir araştırmanın ürünü olan Berlin Almanya’dadır, eski bir mahkumun yeni bir dünyayı öğrenme serüvenindeki hüznü incelikli bir mizah ve teknolojik yönden gerçekçi bir yaklaşımla bir araya getiriyor.

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin’in Varoşları

Berlin – Yuva Denilen Şehir

M

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin’de Bir Yerde

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Milyonda İki

Berlin – Yuva Denilen Şehir

45 Doğumlu

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Kaygı

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Ostkreuz

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Gece Kesişen Yollar

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin Almanya’dadır

Berlin Almanya’dadır

Ev Gibi Olmayan! <br> Lee Miller

Ev Gibi Olmayan!
Lee Miller

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Bir Elçinin Seyahati

Bir Elçinin Seyahati

Hikâye 1709 yılında İsveç Kralı Demirbaş Şarl’ın ( XII. Karl) Rus Çarı Petro’dan kaçarken Osmanlı’ya sığınması ile başlıyor. İsveç Osmanlı’ya borçlanıyor, bu sırada Osmanlı stratejik bir değişiklik yapıyor ve artık Avrupa’ya elçi yollamaya başlıyor… Tarihi metin ve sefaretnamelerden yola çıkarak Oryantalist Resim Koleksiyonu yöneticimiz Barış Kıbrıs kaleme aldı.

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.