Yönetmen: Jürgen Böttcher
Oyuncular: Monika Hildebrand, Rolf Römer, Paul Eichbaum, Holger Mahlich
Doğu Almanya, 1966, 97', DCP, siyah-beyaz
Almanca; Türkçe altyazılı
1965 yazında Doğu Berlin’de geçen filmde, Alfred ve Lisa yeni boşanmıştır. “Al” tamirci, “Li” ise pediatri hemşiresidir. Al, izin gününde şehri dolaşır, eski motosiklet arkadaşlarıyla buluşur ve Rita adlı sarışın bir kadınla flört eder. Evliyken oturdukları Prenzlauer Berg’deki evlerinden ayrıldıktan sonra annesinin yanına taşınır. Ancak Al, komşusu Mogul vasıtasıyla halen Li ile irtibat halindedir. Geleceklerinde belki de yeniden başlama umudu vardır… 1950’lerin İtalyan neorealistlerinden büyük ölçüde esinlenen Jürgen Böttcher, şiirsel olduğu kadar belgesel niteliği taşıyan görsellerle başka bir hayat arzusunun hikâyesini anlatıyor.
Formları Şekillendirmek yoğun ve belirgin bir biçimde forma odaklanan; ayrıca ideoloji ve göçebelik gibi kavramları imleyen, bunu gerçekleştirirken yerleşik formları çözümleyerek farklı ve yeni bağlamlar yaratan yapıtları bir araya getiriyor.
Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)