Berlin’in Varoşları

  • 29 Mayıs 2019 / 19.00
  • 16 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmen: Gerhard Lamprecht
Oyuncular: Bernhard Goetzke, Paul Bildt, Aud Egede-Nissen, Arthur Bergen
Almanya, 1925, 115', DCP, siyah-beyaz 
Diyalogsuz 

Gerhard Lamprecht imzalı uzun metrajlı bir film olan Berlin’in Varoşları, Alman ressam Heinrich Zille’nin Berlin’deki sosyal yaşam betimlemesini beyaz perdeye aktarıyor. 1925 yapımı film, hapisten yeni çıkmış ve tekrar topluma karışmakta zorlanan mühendis Robert Kramer’ın hikâyesini anlatıyor. Hayatına son vermek isteyen Kramer’a, seks işçisi Emma engel oluyor. Sinema tarihinde Alman sinemasının 1903 – 1931 yılları arasındaki eserlerini derlediği çok ciltlik eseri Deutsche Stummfilme ile tanınan Gerhard Lamprecht, 1963 yılında Berlin’deki Deutsche Kinematek film müzesini kurdu.

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin’in Varoşları

Berlin – Yuva Denilen Şehir

M

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin’de Bir Yerde

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Milyonda İki

Berlin – Yuva Denilen Şehir

45 Doğumlu

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Kaygı

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Ostkreuz

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Gece Kesişen Yollar

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin Almanya’dadır

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO <br> Tevfik Uyar

Gece Yarısı Hikâyeleri: COGITO
Tevfik Uyar

Duruşma salonunun büyük bir mekan olacağını hayal etmişti. Hiç de öyle değildi. Kendi evinin salonu kadar bir yerin bir tarafını biraz yükseltip, üzerine yüksek bir kürsü yerleştirmişlerdi. 

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Narın Rengi, Bereketi, Kaderi: Sergey Parajanov

Pera Müzesi, 2014′ten bu yana eleştiri ve inceleme yazılarının yanı sıra çeviriler aracılığıyla internet mecralarında nitelikli ve kapsamlı bir kültür gündeminin izini süren vesaire iş birliğiyle yeni bir yazı sunuyor.  Keyifli okumalar dileriz!

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Video Sanatının Öncü İsmi Nam June Paik

Nam June Paik video sanatının öncülerinden biriydi (1932- 2006). Warhol ile Nameth’in, rock, film ve performansı birleştiren saykodelik happening’lerle deneysel çalışmalar yaptığı sıralarda video sanatının öncüleri Nam June Paik, Stephen Beck, Eric Siegel ve Steina Vasulka’nın aynı konularda deneyler yapmış olması ilginçtir.