Berlin’in Varoşları

  • 29 Mayıs 2019 / 19.00
  • 16 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmen: Gerhard Lamprecht
Oyuncular: Bernhard Goetzke, Paul Bildt, Aud Egede-Nissen, Arthur Bergen
Almanya, 1925, 115', DCP, siyah-beyaz 
Diyalogsuz 

Gerhard Lamprecht imzalı uzun metrajlı bir film olan Berlin’in Varoşları, Alman ressam Heinrich Zille’nin Berlin’deki sosyal yaşam betimlemesini beyaz perdeye aktarıyor. 1925 yapımı film, hapisten yeni çıkmış ve tekrar topluma karışmakta zorlanan mühendis Robert Kramer’ın hikâyesini anlatıyor. Hayatına son vermek isteyen Kramer’a, seks işçisi Emma engel oluyor. Sinema tarihinde Alman sinemasının 1903 – 1931 yılları arasındaki eserlerini derlediği çok ciltlik eseri Deutsche Stummfilme ile tanınan Gerhard Lamprecht, 1963 yılında Berlin’deki Deutsche Kinematek film müzesini kurdu.

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin’in Varoşları

Berlin – Yuva Denilen Şehir

M

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin’de Bir Yerde

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Milyonda İki

Berlin – Yuva Denilen Şehir

45 Doğumlu

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Kaygı

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Ostkreuz

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Gece Kesişen Yollar

Berlin – Yuva Denilen Şehir

Berlin Almanya’dadır

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Araba Sevdası Yahut Hikâyenin Aslı
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. 

“Bedenim benim heykelimdir”  <br> Louise Bourgeois

“Bedenim benim heykelimdir”
Louise Bourgeois

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.