Bill Cunningham New York

  • 7 Mayıs 2025 / 19.00
  • 25 Mayıs 2025 / 17.30

Yönetmen: Richard Press
Katılımcılar: Bill Cunningham, Anna Wintour, Michael Kors, Patrick McDonald
ABD, 2010, 84’, DCP, renkli
İngilizce, Fransızca; Türkçe altyazılı

The New York Times’ın efsanevi sokak ve moda fotoğrafçısı Bill Cunningham, bisikletiyle Manhattan sokaklarını dolaşarak şehrin ruhunu ve tarzını ölümsüzleştirir. Ancak onun için moda sadece kıyafetlerden ibaret değildir; kültürel bir anlatıdır, bireysel ifadenin en saf hâlidir. 

Cunningham, şöhret ya da servet peşinde koşmaz, hayatını tamamen işine adar. Küçücük bir dairede, eski gazete kupürleri ve negatiflerle çevrili bir yaşam süren bu alçakgönüllü ruh, modanın geçiciliğine karşın tutkusunun kalıcılığını gösterir. Belgesel, Cunningham’ın özel hayatına ve mesleğine dair samimi röportajlarla, moda ikonlarından sıradan New Yorklulara uzanan bir dünyayı keşfe çıkıyor.

Fotoğrafçı

Toprağın Tuzu

Fotoğrafçı

Arka Pencere

Fotoğrafçı

Cinayeti Gördüm

Fotoğrafçı

Koudelka Aynı Nehirden Geçmek

Fotoğrafçı

Henri Cartier-Bresson: Bir Bakışın Biyografisi
Çevrimiçi Gösterim

Fotoğrafçı

Bill Cunningham New York

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.