Toprağın Tuzu

  • 10 Mayıs 2025 / 15.00
  • 23 Mayıs 2025 / 19.00

Yönetmenler: Wim Wenders, Juliano Ribeiro Salgado 
Katılımcılar: Sebastião Salgado, Wim Wenders, Lélia Wanick Salgado, Juliano Ribeiro Salgado 
Fransa, İtalya, Brezilya, 2014, 110', DCP, renkli 
Fransızca, İngilizce, Portekizce; Türkçe altyazılı 

Usta yönetmen Wim Wenders’in Sebastião Salgado’nun oğlu Juliano Ribeiro Salgado ile birlikte yönettiği Toprağın Tuzu, dünyamızdaki büyük sosyal, ekonomik ve çevresel değişimleri ünlü Brezilyalı fotoğrafçı Sebastião Salgado’nun objektifinden izleme şansı sunuyor. 

Salgado, fotoğrafçılık kariyerine başladığında savaşlar, açlık, göçler ve yoksulluk gibi insanlık trajedilerini belgeleyerek tanınmaya başlar. Ancak yıllar boyunca tanık olduğu yıkımlar, bakış açısını derinden etkiler. Bu süreçte doğaya yönelerek “Genesis” adlı projesini hayata geçirir ve dünyanın el değmemiş bölgelerini fotoğraflar.  

Prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali'nde üç ödül kazanan ve En İyi Belgesel dalında Oscar’a aday gösterilen film, yalnızca bir fotoğrafçının içsel ve sanatsal yolculuğuna değil, aynı zamanda insanlığın doğayla kurduğu ilişkiye dair ilham verici bir anlatı sunuyor. 

Fotoğrafçı

Toprağın Tuzu

Fotoğrafçı

Arka Pencere

Fotoğrafçı

Cinayeti Gördüm

Fotoğrafçı

Koudelka Aynı Nehirden Geçmek

Fotoğrafçı

Henri Cartier-Bresson: Bir Bakışın Biyografisi
Çevrimiçi Gösterim

Fotoğrafçı

Bill Cunningham New York

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Çıplak Kadından Çıplak Tene

Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Aşk ve Müzikte Ölümüne Sadakat

Bu Bir Aşk Şarkısı Değil sergisi proje yöneticileri Fatma Çolakoğlu ve Ulya Soley, Nick Hornby’nin edebiyat ve müziğin yollarını kesiştiren etkileyici hikâyesi Ölümüne Sadakat’i anlatıyor! 

Geleceği Hatırlamak

Geleceği Hatırlamak

Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.