Yönetmen: Sevde Tunç
Türkiye, 2022, 10'
Türkçe ve İngilizce altyazılı
Bilecik'in Kurşunlu köyünde yaşayan Bedriye Berber Engin, kendisiyle birlikte köyde yaşayan birçok kadının hayatını değiştirdi. Bedriye'nin küçük yaşta başlayan kitap okuma serüveni onu eko-turizmle tanıştırdı. Kitapta başlayan rüya gerçek oldu. Bedriye sadece köyünü dünyaya tanıtmakla kalmamış, şehirden köye ters göçü başlatmış, köyde yaşayan kadınlara gelir yaratmış ve köyün gelişmesine katkıda bulunmuştur. Artık bu köy her hafta sonu İstanbul, Ankara, Eskişehir gibi birçok şehirden hatta yurt dışından gelen misafirlerini ağırlıyor. Köyde yaşayan kadınlar ürettikleri ürünlerden yemek yapıyor, bahçelerinde atölyeler düzenliyor, yerel lezzetleri yerli ve yabancı turistlere tanıtıyor. Bu filmde Bedriye ve köyde yaşayan diğer 3 kadının hikayesini izliyoruz.
Bir koleksiyona veya arşive bakarak gelecek nasıl kurgulanabilir? Seramiğin dayanıklı yapısı onu hayal edebildiğimiz zamanın sonuna dek kalıcı kıldığından geleceğin nasıl hatırlanabileceğini bir seramik koleksiyonu aracılığıyla düşünmek zihin açıcı olabilir. Sergi kapsamında üretilen eserler, geçmişe dair önemli ipuçları taşıyan bir koleksiyonu taze bir perspektifle ele alma ve geleceği hatırlamaya dair bir adım atma potansiyeli taşıyor.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)