Yönetmen: Claude Chabrol
Oyuncular: Isabelle Huppert, François Cluzet, Marie Trintignant, Nils Tavernier
Fransa, 1988, 108', DCP, renkli
Fransızca, Almanca; Türkçe altyazılı
İkinci Dünya Savaşı. Marie 30 yaşında bir ev kadınıdır. Dayanışma duygusuyla hareket ederek komşusu Lucie'nin hoş olmayan bir yükten kurtulmasına yardım edecektir. Ancak insanların geçirdiği zor zamanlar nedeniyle, bu kısa sürede Marie'nin gerçek işi haline gelir: kocalar, savaş esirleri, tek gecelik ilişkiler, hatta Alman Ordusu'ndan askerlerle suçlu ilişkiler, Marie karmaşanın içinde kalır ve para karşılığı kürtaj yaptırır. Kürtajcı Marie, Haziran 1943'te Ceza Mahkemesi tarafından idama mahkum edilir. Aynı yıl 31 Temmuz'da giyotinin bıçağı Fransa'da ölüme mahkum edilen son kadınlardan birini idam edecektir.
Üryan, Çıplak, Nü: Türk Resminde Bir Modernleşme Öyküsü sergisi kapsamında, Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Marmara ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazlı Pektaş’ın, serginin küratörü Ahu Antmen ile yaptığı ve kısa hali Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan röportajın tamamını paylaşıyoruz.
Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)