Paula Rego: Sırlar ve Hikâyeler

  • 11 Nisan 2023 / 19.00
  • 18 Nisan 2023 / 19.00
  • 25 Nisan 2023 / 19.00
  • 2 Mayıs 2023 / 19.00

Yönetmen: Nick Willing
Katılımcılar: Paula Rego, Nick Willing, John McEwen, Victoria Willing, Victor Willing, Lila Nunes
İngiltere, 2017, 92', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Paula Rego'nun yaşamına ve eserlerine, oğlu Nick Willing'in yönettiği eşsiz bir bakış. Mahremiyetine düşkünlüğü ve ketumluğuyla tanınan Rego ilk kez içini döküyor; faşizmle, kadın düşmanı bir sanat dünyasıyla ve manik depresyonla mücadele ettiği benzersiz hayatına dair sırlar ve hikâyelerle oğlunu şaşırtıyor.

Babasının kadınlar için iyi olmadığını söylediği Portekiz'de doğan Rego, Londra'ya yerleşmeden önce güçlü resimlerini diktatörlüğe karşı bir silah olarak kullandı ve kürtaj hakları gibi kadın sorunlarını hedef almaya devam etti. Ancak her şeyden önce, resimleri kişisel trajediler ve garip gerçeklerden oluşan samimi bir dünyaya şifreli bir bakış niteliğindedir.

Nick Willing, ev videoları ve aile fotoğraflarından oluşan dev bir arşivi, 60 yıla yayılan röportajlar ve Rego'nun atölyesinde çalışırken yaptığı derinlemesine çalışmalarla birleştiriyor. Ortaya, mirası yıllara meydan okuyacak bir sanatçının pastel, karakalem ve yağlıboya ile grafiksel olarak resmedilmiş güçlü bir kişisel portresi çıkıyor.

Ruhların Derinliklerinde

Bir Kadın Meselesi

Ruhların Derinliklerinde

Paula Rego: Masal Anlatmak

Ruhların Derinliklerinde

Son Sanat Filmi

Ruhların Derinliklerinde

Paula Rego: Sırlar ve Hikâyeler

Ruhların Derinliklerinde

Jane

Yılbaşının Öteki Yüzü: <br> Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yılbaşının Öteki Yüzü:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Pera Film yeni yıl yaklaşırken, Hollywood'un zamansız klasiklerinden modern sinemanın unutulmaz örneklerine uzanan 10 filmlik bir alternatif izleme listesi sunuyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.