Yönetmenler: Jean Rouch, Edgar Morin
Katılımcılar: Angelo, Nadine Ballot, Catherine, Régis Debray
Fransa, 1961, 85', DCP, siyah beyaz
Fransızca; Türkçe altyazılı
Antropolog ve yönetmen Jean Rouch ile sosyolog Edgar Morin’in birlikte çektiği öncü belgesel, cinéma vérité akımının ilk örneklerindendir. Film, Rouch ve Morin'in insanların kamera karşısında içten davranıp davranamayacaklarını tartışmalarıyla başlar. Belgesel boyunca yönetmenler, gerçek katılımcılarla toplumsal konular hakkında tartışmalar yürütür ve sonunda, kendi portrelerinin ne kadar gerçekçi olduğunu yorumlamaları için, çekilen görüntüler katılımcılara izletilir.
Biraz önce, yolcu salonunda vapurun hareketini beklerken aklıma bir oyun geldi. Küçükken evde, buradan epey uzakta ve geçmişte kalmış ülkemde oynadığımız, nasıl oynadığımızı bile hatırlayamadığım bir oyun. Vapura binmek için bekleyen kalabalığın arasında kendimi olduğumdan bin kat daha yalnız hissettiren cinsten.
Pera Öğrenme’nin Bu Bir Aşk Şarkısı Değil: Video Sanatı ve Pop Müzik İlişkisi sergisi kapsamında ve müzik terapisti Danny Lundmark eğitmenliğinde gerçekleştirilen, 7-14 yaş grubuna yönelik “Şarkını Yaz, Kaydet ve Dinle!” atölyesinde çocuklar kendi şarkılarını bestelediler!
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)