Güzel Mayıs

  • 17 Aralık 2023 / 15.00
  • 6 Ocak 2024 / 16.00

Yönetmenler: Chris Marker, Pierre Lhomme
Katılımcılar: Chris Marker, Yves Montand, Simone Signoret, Jean-Luc Godard
Fransa, 1963, 146', DCP, siyah beyaz
Fransızca; Türkçe altyazılı

Cezayir Savaşı'ndan kısa bir süre sonra 1962 baharında Paris sokaklarında çekilen film, kent sakinleriyle yapılan bir dizi sokak röportajından oluşuyor. İnsanların dönemin sosyal ve siyasi meselelerine karşı tutumunu mercek altına alan belgesel, refah, hoşgörü, ekonomik fırsatlar ve özgürlük gibi evrensel ideallere değinerek mutluluk kavramının anlamını araştırıyor. İnsan deneyimlerini ve duygularını keşfetmeye yönelik yenilikçi yaklaşımıyla takdir gören film, DOK Leipzig ve Venedik Film Festivali'nden ödüllerle ayrıldı.

Cinéma Vérité: Kameranın Hakikati

Bir Yaz Güncesi

Cinéma Vérité: Kameranın Hakikati

Bu Bir Aşk Hikayesi Değil: Pornografi Hakkında Bir Film

Cinéma Vérité: Kameranın Hakikati

Şeytan Asla Uyumaz

Cinéma Vérité: Kameranın Hakikati

Tamamlanmamış Günlük

Cinéma Vérité: Kameranın Hakikati

Güzel Mayıs

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Stephen Chambers "Büyük Ülke"

Kraliyet Sanat Akademisi, Stephen Chambers’a Ana Galeriler’in Weston Salonları’nda düzenlenecek, temalı bir sergi için yeni işler üretme fırsatı sunduğunda sanatçı baskıya ve onun sunduğu imkânlara yöneldi.

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

18 ve 19. Yüzyıl Resimlerinde Camiler

Batılı ressamların eserlerinde camiler İstanbul kentinin kimliğini yansıtan başlıca mimari unsurlar olarak karşımıza çıkar. Bazen resimde gösterilen kentin İstanbul olduğunu sadece camilere bakarak anlayabiliriz. Detaylar gerçekle uyuşmasa da, deniz ve ufukta bazen abartılı ölçülerle verilen camiler mekanın tartışmasız biçimde İstanbul olduğunu söyler bize. 

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler  <br> Njideka Akunyili Crosby

Ailevi ve Ortak Kültürel Tarihler
Njideka Akunyili Crosby

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!