Yönetmen: Mati Diop
Katılımcılar: Lucrèce Hougbelo, Parfait Vaiayinon, Didier Sedoha Nassangade
Fransa, Senegal, Benin, Singapur, 2024, 68', DCP, renkli
İngilizce, Fransızca, Fon dili; Türkçe altyazılı
Berlin Film Festivali’nde büyük ödül Altın Ayı’ya layık görülen Dahomey, belgesel türünün sınırlarını genişletirken, bir heykelin sesiyle yola çıkan mistik ve şiirsel yaklaşımıyla mekânsal ve zamansal sınırları da zorluyor.
Dahomey, 19. yüzyılda Fransa’ya kaçırılan Dahomey Krallığı’na ait 26 kraliyet hazinesinin, Paris’teki Musée du Quai Branly’den Benin’e geri dönüşünü izleyen çarpıcı bir anlatıyı izliyor. Hazinenin geri dönüş yolculuğu; kültürel hafıza ve aidiyet gibi kavramların tartışmaya açıldığı zengin bir deneyime dönüşüyor.
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ilk çalma listesi Kübra Uzun’un hazırladığı "İki Elli".
Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 300 TL
İndirimli: 150 TL
Grup: 200 TL (toplu 10 bilet ve üstü)