Delikado

  • 12 Aralık 2023 / 19.00

Yönetmen: Karl Malakunas
ABD, Filipinler, Birleşik Krallık, Avustralya, Hong Kong, 2022, 94', DCP, renkli
İngilizce, Filipince; Türkçe, İngilizce altyazılı

Filipinler'in en yeni turizm merkezlerinden Palawan, kalkınma ve çevre arasındaki mücadeleye ev sahipliği yapan bir tropik adadır. İklim krizinin gölgesinde, üç çevre aktivisti, ülkenin "son ekolojik sınırını" yok etmek isteyen politikacılara ve iş insanlarına karşı mücadele etmektedir.

Gösterimin ardından yönetmen Karl Malakunas, UNDP Yönetim ve Barış İnşası Lideri Robert Bernardo ve Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi, Ekonomi ve Sürdürülebilirlik uzmanı Begüm Özkaynak ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

 

ReelLife Film Gösterimleri

Through the Night

ReelLife Film Gösterimleri

Landfall

ReelLife Film Gösterimleri

Delikado

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”