Landfall

  • 30 Kasım 2023 / 19.00

Yönetmen: Cecilia Aldarondo
ABD, 2020, 94’, DCP, renkli
İngilizce, İspanyolca; Türkçe, İngilizce altyazılı

Kolektif travma ve direnişin portresini sunan belgesel, borç kriziyle boğuşurken güçlü bir kasırgayla yıkıma uğrayan Porto Riko'yu merceğine alıyor. Biri çevresel, diğeri ekonomik bu iki fırtınanın akrabalığını inceleyen film, yerel sakinlerin ve dışarıdan gelen "yardımcıların" ütopik iyileşme arayışlarını bir araya getiriyor.

Gösterimin ardından yönetmen Cecilia Aldarondo, UNDP İklim ve Afet Direnci Uzmanı Stanislav Kim ile sosyal bilimci ve kent araştırmacısı Murat Güney bir söyleşi gerçekleştirecektir.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

ReelLife Film Gösterimleri

Through the Night

ReelLife Film Gösterimleri

Landfall

ReelLife Film Gösterimleri

Delikado

ÇOK İŞ VAR YAPACAK <br>…lâkin zaman!

ÇOK İŞ VAR YAPACAK
…lâkin zaman!

Yitirilmiş bir dostun ardından ona, onun geride bıraktıklarına dönüp bakmak bugün bize ulaşanların izlerini sürerek ona dair, “eseri”ne dair bir şeyler yapmaya kalkışmak ne zor işmiş! Samih Rifat’ın, birbirimize seslendiğimizde kullandığımız unvanıyla “Samih Usta”nın fotoğrafları, filmleri, desenleri, çevirileri, şiirleri, kitapları ve defterleri etrafında, birlikte farklı kurumlarda mesai yaptığı arkadaşlarının çalıştığı Pera Müzesi’nde açılacak bir sergi ve başka bazı etkinlikler yapma  hazırlama sorumluluğunu üstlendiğimde doğrusu bu zorluğu sezmiş ama köklerinin ne denli derine inebileceğini tam olarak kavramamıştım. Birden fazla nedenle.

İstanbul: Öncesi & Sonrası

İstanbul: Öncesi & Sonrası

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan seçtiğimiz, 1850’lerden 1980’lere tarihlenen İstanbul fotoğraflarındaki manzara ve mekanları, bu yerlerin günümüzdeki görünümleriyle birlikte sunuyoruz!

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

1 Ocak’ta Evde: Yeni Yılın İlk Gününe Eşlik Edecek 10 Film

Yeni yılın ilk günü bazen “yeniden başlama” iddiasından çok, yavaşlamayı ve toparlanmayı çağırır. 1 Ocak’ı evde geçirirken bir yandan dinlenmek, bir yandan da iyi hikâyelerin içine sığınmak isteyenler için; büyüme hikâyelerinden sürreal komedilere, şiirsel romantizmden distopik kâbuslara uzanan 10 filmlik bir seçki hazırladık.