Yönetmen: Stephane Kaas
Oyuncular: Etgar Keret, Adi Arnon, Steef Cuijpers, Jonathan Safran Foer, Ira Glass
Fransa, İsrail, Hollanda, ABD, 2017, 66', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı
Etgar Keret'in hem kısa öykülerinde hem de kendi yaşamından anekdotlarında inanılmaz absürtlüklerine rağmen insan kendinden bir şeyler bulabiliyor. Bu belgesel, yazarın üslubuna sadık kalarak Keret’in dünyayla ilgili kendine has hikayelerin perde arkasını araştırıyor. Belgesel; filmcilik, animasyon, gerçekler, uydurma, yalan ve sanata olan sevgiyi bir araya getirerek, Keret’i Tel Aviv’deki yakın çevresinden, New York kitap turuna kadar farklı anlarda yakalıyor. Yönetmen eşi Shira, çocukluk arkadaşları, Jonathan Safran Foer ve Ira Glass gibi meşhur çalışma arkadaşları, herkes en sevdiği Keret hikayesini paylaşıyor. Her şeyden çok ve tıpkı Keret’in kitapları gibi bu film de neden hikaye anlattığımıza dair ilham veriyor.
Resimdeki kişi, delici bir bakışla seyirciye bakarken, dörtte üç konumda resmedilmiştir. Resmin arka planı gri; boğa güreşçisinin giysisi, saçları ve başlığı ise siyahtır. Yakanın ve dantel süsün beyazı göz alıcıdır ve tenin solgun pembesi içinde, dudaklar, yanaklar ve burundaki bazı daha yoğun, küçük fırça vuruşları dikkati çeker.
Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!
Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin ikinci çalma listesi Sarp Dakni’nin hazırladığı "Güzel İnsanlar".
Salı - Cumartesi 10.00 - 19.00
Cuma 10.00 - 22.00
Pazar 12.00 - 18.00
Müze Pazartesi
günü kapalıdır.
Çarşamba günleri öğrenciler müzeyi
ücretsiz ziyaret edebilir.
Tam: 200 TL
İndirimli: 100 TL
Grup: 150 TL (toplu 10 bilet ve üstü)