Fresh Kill

Yönetmen: Shu Lea Cheang
Oyuncular
: Sarita Choudhury, Erin McMurtry, Abraham Lim
ABD, 1994, 78', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

Shu Lea Cheang'ın esprili hikâyesi Fresh Kill, elektronik hurdalarla kaplı, yüksek teknolojik tüketim kültürünün kitlesel pazarlamasının zehirli sonuçlarına maruz kalan kıyamet sonrası bir manzarayı tasvir ediyor.

Fresh Kill adı, Staten Island'ı kaplayan kurgusal bir katı atık sahasına işaret ediyor. Hurdalar, filmin birçok bileşimine yön veriyor ve film tematik olarak ulusaşırı şirketlerin Üçüncü Dünya ülkelerinden hammadde getirirken hem ürünleri hem de insanları zehirlediği, zehirlenenleri bu araziye attığı kentsel bir tüketici toplumunun atıkları etrafında dönüyor. Fresh Kill beyaz tenli, burjuva, heteroseksüel bir dünyada kurumsal kapitalizm tarafından sınırlara itilmiş, merkezden uzaklaştırılmış bu insanlar arasındaki bağları ortaya çıkartarak metalar ile insanların bertaraf edilmesi eyleminden anlam yaratıyor. Fresh Kill, 1980'li yıllarda nükleer atık arazisi olarak kullanılan Tayvan'ın Orkide Adası'ndan New York'un Staten Island kıyılarına kadar, özünde emek, mal ve sermaye alışverişi için yaratılmış olan ağlar aracılığıyla ortaya çıkan dayanışmayla ırkçılık, cinsiyetçilik ve ulusaşırı kapitalizmin aşırılıklarına karşı yerküreyi yerle bir ediyor.

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.

Dijital Duygular

Özgür Kuş

Dijital Duygular

Fresh Kill

Dijital Duygular

(chatlandia)

Dijital Duygular

Mükemmel Yabancılar İçin Sevgililer Günü

Dijital Duygular

Harikalar Geziniyor

Akışkan Kimlikler  Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Akışkan Kimlikler Bir Kimlik Yaratmak / Melez Kimlikler

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.

 

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme: Değişim Çağında Kültürel Etkileşimler

Jean-Léon Gérôme, 19. yüzyıl ikinci yarısının en tanınmış sanatçıları arasında yer alır. Akademik resmin en ateşli savunucularından olan Gérôme, İzlenimcilik gibi modern akımlara karşı kişisel bir savaş yürütmüştür. Yaşamının son dönemlerinde, karşı çıktığı akımların yükselişiyle eski popülerliğini kaybetmeye başlasa da 20. yüzyılda da pek çok başka akademik ressam gibi unutulup gitmemiştir.