Özgür Kuş

Yönetmen: Suzie Silver
ABD, 1993, 11', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı  

Suzie Silver, 1970'lerde koca bir genç erkek dinleyici kuşağının adeta marşı haline gelmiş Lynyrd Skynyrd'ın ünlü Güney rock parçası Freebird'ün bu gürültülü ve komik uyarlamasında tüm rolleri hem yönetiyor hem de oynuyor. Bu heteroseksüel kitle kültürü parodisinde Silver, ironik biçimde rolden role bürünür: Oscar Ödülleri'nde gururla lezbiyen olduğunu açıklayan bir kadından konser sırasında Coors birası içen Ronnie Van Zant'a, ve son olarak, "dışarı"daki görünürlüğün vahşi, renkli dünyasını kutlayan, bir lezbiyen barında dans eden bir swing dansçısına. Silver, cinsiyetler ve türler arası geçişi sağlamak üzere sonradan keşfedilen olağanüstü bir görüntü yelpazesinden ve özel efektlerden faydalanıyor. Bunu yaparken de muhteşem bir görsel şölen sunuyor.

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.

Dijital Duygular

Özgür Kuş

Dijital Duygular

Fresh Kill

Dijital Duygular

(chatlandia)

Dijital Duygular

Mükemmel Yabancılar İçin Sevgililer Günü

Dijital Duygular

Harikalar Geziniyor

Sıçan Kabilesi  <br> Sim Chi Yin

Sıçan Kabilesi
Sim Chi Yin

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. 

Gökyüzünden İyi Haberler

Gökyüzünden İyi Haberler

Kitle iletişim araçları ve sanat arasındaki ilişkiyi odağına alan Ve Şimdi İyi Haberler sergisinden ilhamla, serginin bölümlerinden yola çıkan burç yorumları hazırladık. Gök cisimlerinin hareketlerinin insanlar üzerindeki etkilerinden esinlenen popüler astroloji dilini kullanarak kurgusal gelecek tahminlerinde bulunan yorumlar, güne dair iyi haberler alma arzusuyla gazetelerde okuduğumuz astroloji köşelerinden ilham alıyor ve sergideki eserlere göndermede bulunuyor. 

"Mimarlık ile Dans"

"Mimarlık ile Dans"

Sanırım Frank Zappa (bazıları bunu Laurie Anderson’ın söylediğini iddia ediyor) bir söyleşisinde “müzik üzerine yazmak mimarlık ile dans etmeye benzer” demiş.