(chatlandia)

Yönetmenler: Julia Meltzer, Amanda Ramos
ABD, 2000, 3', renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı 

(chantlandia), internet aktarmalı sohbetlere (IRC) atıfta bulunmak üzere umumi tuvalet bölmesini bir format ve metafor olarak kullanır. Videonun müziği gerçek ICR oturumlarından elde edilen transkriptler üzerine bestelendi; bu kurumsal duvarın arkasından yükselen sohbetler şehvet, mahremiyet, cesur kadınlar ve "Desiree'nin istediği"nden bahseder, ve böylece insanlar ile makinalar arasındaki ayrımı da sorgular. (Chatlandia)'da internetin sosyal mekân olarak nasıl işlediğine dair genel bir tema işleniyor ve seyircinin şunu sorgulaması teşvik ediliyor: Bilgi Çağı gerçekten de bizleri bir araya getirmekte midir yoksa bizleri birbirimizden daha da fazla mı ayırmaktadır? Sanal etkileşimlerimiz fizikî etkileşimlerimiz üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip midir? Bilgisayarın plastik arayüzüyle samimi ve yakın olabilir miyiz ve internet bu ihtiyacımızı nasıl besliyor?

Çevrimiçi izleme rehberi için tıklayın.

 

 

Dijital Duygular

Özgür Kuş

Dijital Duygular

Fresh Kill

Dijital Duygular

(chatlandia)

Dijital Duygular

Mükemmel Yabancılar İçin Sevgililer Günü

Dijital Duygular

Harikalar Geziniyor

Mağazada Bir Gün <br> Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Mağazada Bir Gün
Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası

Nickolas Muray: Bir Fotoğrafçının Portresi sergisi kapsamında Çağlayan Çevik kurmaca bir yazı dizisi kaleme aldı. Hani Dünya Çekilmezdi: Fotoğrafın Kurmacası adlı seride Çevik, Muray’ın çarpıcı fotoğraflarından yola çıkarak fotoğraftaki insanların dünyasını birer öykü ile anlatıyor.

Yılan Başı

Yılan Başı

Yunan tanrısı Apollo ve oğlu Asklepios tıp ve şifa âleminin yöneticisiydi. Apollo aynı zamanda ışık ve güneşin tanrısıydı, onun güneşi simgelemesi ve tıpla ilişkisi daha sonra Hekim İsa ve dirilişle bağlantılanacaktı. 

Küçük Farklılıkların Kibri

Küçük Farklılıkların Kibri

Grayson Perry sergisinde yer alan Küçük Farklılıkların Kibri, 2012’de tamamlanmış altı büyük halıdan oluşan, zevkin ve sınıfın Britanyalılar üzerindeki büyüleyiciliğini araştıran bir seridir.