Genleşmiş ve Deneysel

  • 9 Aralık 2018 / 13.30
  • 19 Aralık 2018 / 19.00

Her Şey, David Oreilly, 10’ 41’’
Melez Formlar: Yeni Büyüme, Andy Lomas, 04’ 41’’
Hayalet Şehir, Hugo Arcier, 01’ 32’’
Orojeni, Boris Labbé, 07’ 35’’
Kaostan Sipariş, Maxime Causeret, 04’ 18’’
Moda Görselleri, Tobias Gremmler, 05’ 30’’
Toprak İşleri - Belgeselin Yapımı, Semiconductor, 10’ 20’’

Genleşmiş animasyon, dijital film yapanların gittikçe daha çok ilgilendiği yeni bir alan. Bu seçkide bilgisayar oyunları, enstalasyonlar, etkileşimli/tepkisel dans gösterileri, yeni haritalandırma şekilleri ve görsel ve işitsel lazer yerleşimleri yer alıyor. Doğa ve biyoteknoloji çalışmaları ve morfogenez ile birlikte mimari, moda ve algıya dayalı deneyler içeren seçki, digital film yapımında sanat ile bilimin kesişme noktasındaki yeni ve yenilikçi yaklaşımları güçlü bir şekilde yansıtıyor.

Bu filmin gösterimleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

Sanat, Teknoloji, Toplum<br>Ars Electronica

Anlatı

Sanat, Teknoloji, Toplum<br>Ars Electronica

Geç Saatler

Sanat, Teknoloji, Toplum<br>Ars Electronica

Genleşmiş ve Deneysel

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.

Rineke Dijkstra Bana Bak!

Rineke Dijkstra Bana Bak!

“Portre insanlık durumunun dışından ve de içinden bahseder, bir kişinin fiziği kadar psikolojisini de yansıtır –ya da yansıtmalıdır.”

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”