Sanat, Teknoloji, Toplum
Ars Electronica

7 - 19 Aralık 2018

Uluslararası dijital sanatlar ve medya kültür platformu Ars Electronica, her yıl düzenlediği festival ve Prix Ars Siber Sanatlar Yarışması’yla dünyanın dört bir yanından binlerce başvuruyu değelendiriyor. Pera Film, geçtiğimiz yıl festival süresince gösterilen filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyor. 7 – 19 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen programda, filmler Anlatı, Geç Saatler ve Genleşmiş ve Deneysel başlıkları altında gösteriliyor.

Ars Electronica Animasyon Festivali, Avusturya’nın Linz şehrinde yer alan ve dijital sanatlar alanında öncü oluşumlardan biri olan Ars Electronica Center’ın temel etkinliklerinden biri. Görsel dil ve anlatım biçimi açısından çeşitlilik üzerine güçlü bir vurgu yapan programda, 2017 Eylül ayında Ars Electronica Animasyon Festivali’nde gösterime giren filmler yer alıyor ve sanatçıların dijital anlatım araçlarının ve animasyonun ne kadar hızlı geliştiğine ve gündelik yaşamımızı ne kadar güçlü etkilediğine dair tanıklıkları sunuluyor.

Bu program kapsamındaki gösterimler ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır.

logo
iş birliğiyle

7 Aralık

19.00 Anlatı

8 Aralık

13.30 Geç Saatler

9 Aralık

13.30 Genleşmiş ve Deneysel

15 Aralık

13.30 Anlatı

16 Aralık

13.30 Geç Saatler

19 Aralık

19.00 Genleşmiş ve Deneysel

Anlatı

Anlatı

Geç Saatler

Geç Saatler

Genleşmiş ve Deneysel

Genleşmiş ve Deneysel

Sanat, Teknoloji, Toplum
Ars Electronica

Geçtiğimiz yıl Ars Electronica'nın festivali süresince gösterilen filmlerden bir seçkiyi izleyiciye sunuyoruz.

Motiflerin Hatırlattıkları

Motiflerin Hatırlattıkları

İslam sanatlarında öne çıkan motifler, taşıdıkları sembolik anlamlarla bugünkü üretimleri şekillendirmeye devam ediyor. Kütahya çinilerinde görülen bitkisel bezemeler ve geometrik desenler hem vazo, sürahi gibi seramik objelerde hem de mimari süslemelerde kullanılıyor.

Chlebowski'nin Sultanı

Chlebowski'nin Sultanı

Bu resim, Stanisław Chlebowski’nin savaş dışı bir konuyu ele alan büyük tuvallerinden biri; boyut olarak bununla karşılaştırılabilecek tek resim, bugün İstanbul Askeri Müzesi’nde bulunan Kâğıthane’de Osmanlı Hayatı’dır.

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman Bana Bak!

Bruce Nauman’ın bu videoları doğrudan doğruya izleyiciyi muhatap alıyor. Ekranda beliren oyuncuların farklı şekillerde söyledikleri cümleler cevaplanması imkânsız varoluşsal sorulara dönüştükçe dinleyici kendini sorguda hissetmeye başlar.