Güneş Sonrası

  • 16 Aralık 2022 / 20.00
  • 17 Aralık 2022 / 15.00
  • 23 Aralık 2022 / 20.00

netmen: Charlotte Wells
Oyuncular: Paul Mescal, Frankie Corio, Francesca Corio, Celia Rowlson-Hall
Birleşik Krallık, ABD, 2022, 102', DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı  

İskoç yazar ve yönetmen Charlotte Wells’in olağanüstü çıkış filmi Güneş Sonrası, umut dolu bir büyüme hikayesi ile silinmez bir iz bırakan dokunaklı ve samimi bir aile portresini yan yana getiriyor. 

11 yaşındaki Sophie (Frankie Corio), 90’lı yılların sonunda gösterişsiz bir tatil köyünde sevgi dolu ve idealist babası Calum ile (BAFTA ödüllü Paul Mescal, Normal People) geçirdiği günlerin keyfini çıkarır. Sophie ergenlik dünyasına adım atmaya hazırlanırken Calum da hayatının babalık dışındaki kısımlarında zorluklarla mücadele eder.

Charlotte Wells’in duygusallığıyla büyüleyen olağanüstü çıkış filminde Sophie, babasının bildiği ve bilmediği yönlerini bağdaştırmaya çalışırken babasıyla yaptığı son tatile dair yirmi yıllık anıları, ilişkilerinin güçlü ve hüzünlü bir portesine dönüşür.

Özel Gösterim: Güneş Sonrası

Güneş Sonrası

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

“Sönüp gitmektense yanıp kül olmak daha iyidir”

1962’de fluxus hareketinin önde gelen üyelerinden Philip Corner, Piano Activities (Piyano Etkinlikleri) başlıklı bir performans sırasında yaptıklarıyla ciddi müzik çevrelerinde büyük olay yaratmıştı.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.