Hayalperestler

  • 28 Ocak 2026 / 19.00
  • 6 Şubat 2026 / 19.00

Yönetmen: Joy Gharoro-Akpojotor
Oyuncular: Aiysha Hart, Ronke Adekoluejo, Kemi Adekoya, Cain Aiden
Birleşik Krallık, 2025, 78’, DCP, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Nijeryalı göçmen Isio, iki yıl boyunca Birleşik Krallık’ta yasa dışı olarak yaşadıktan sonra yakalanır ve Hatchworth Geri Gönderme Merkezi’ne gönderilir. Burada sığınma talebinin adil bir şekilde değerlendirileceğini umar.

Isio, tek çıkış yolunun kurallara uymak olduğuna inanır; ancak karizmatik yeni oda arkadaşı Farah, aynı fikirde değildir. Geri gönderme merkezindeki hayata uyum sağlamaya çalışan Isio, zamanla Farah’a âşık olur ve onun arkadaş grubu Nana ve Atefeh ile de yakınlaşır. Sığınma başvuruları birer birer reddedildikçe Isio’nun inancı sarsılmaya başlar; buna karşın Farah’a duyduğu hisler derinleşir.

Joy Gharoro-Akpojotor’un ilk uzun metrajı, dünya prömiyerini Berlin Uluslararası Film Festivali’nde yaptıktan sonra Ekim 2025’te BFI Londra Film Festivali’nde de izleyiciyle buluştu.

Görünmez Bağlar

National Gallery

Görünmez Bağlar

Mavi

Görünmez Bağlar

Orlando

Görünmez Bağlar

Uzun Günün Sonu

Görünmez Bağlar

Dünyaya Düşen Adam

Görünmez Bağlar

Hayalperestler

Sonsuz bir ihtimal olarak Mavi

Sonsuz bir ihtimal olarak Mavi

Yves Klein’ın mavi pigmentlerini akla getiren bir rengin perdeyi boylu boyunca kapladığını düşünün. Neredeyse 80 dakika boyunca mavinin tonlarında en ufak bir oynama olmasa bile, zihnimiz durduğu yerde durmuyor. Sabit bir maviliğe ne kadar uzun süre bakabiliriz? Mavi tonlar titreyerek, kendi gölgelerini yaratarak bize oyunlar oynamaz mı? Maviden gözlerimiz kamaşmaz mı?

Zamane Öyküleri: Cihangir <br>Özge Baykan Calafato

Zamane Öyküleri: Cihangir
Özge Baykan Calafato

Zamane İstanbulları sergisinden ilham alan öykü serisi Zamane Öyküleri, Özge Baykan Calafato’nun öyküsü “Cihangir” ile devam ediyor! Bu seri, yazarların sergide yer alan fotoğraflardan esinle kaleme aldığı kısa öyküleri bir araya getiriyor.

Deniz Sefası

Deniz Sefası

Deniz hamamından plaja geçiş ise bir devrim niteliğindeydi. Rus ihtilalinde ülkelerinden kaçan Beyaz Ruslar, İstanbul’da pek çok dönüşüme neden olmuşlardı, bunlardan en önemlisi de halkın denizle buluşmasına vesile olan plaj alışkanlıklarıydı. 1920’lerden itibaren deniz hamamları evrilerek yerlerini yavaş yavaş kadın ve erkeğin beraber denize girebildiği plajlara bıraktı. Bu blog yazımızda İstanbul’un plajlarını ve onların özelliklerini ele alıyoruz.