High Fantasy

  • 22 Haziran 2019 / 16.00
  • 28 Haziran 2019 / 19.00

Yönetmen: Jenna Bass
Oyuncular: Qondiswa James, Nala Khumalo, Francesca Varrie Michel, Liza Scholtz, Loren Loubser
Güney Afrika, 2017, 71', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Yönetmen Jenna Bass, DIY yaklaşımıyla çektiği punkvari ve sarsıcı bu uzun metrajlı filminde “beden değişimi” sinema formülünü kullanarak apartheid sonrası Güney Afrika'nın sözde "gökkuşağı ulusunda” ırk ve cinsiyet ekseninde ortaya çıkan karmaşık sorunları ele alıyor. Tamamı iPhone kamerasıyla çekilen film, bir kamp gezisindeki dört arkadaşın birbirlerinin bedenlerinde ve kimliklerinde uyanmasının hikayesini anlatırken, bu durumun ortaya çıkardığı kişisel kaosu ve siyasi katmanları da işliyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Aldırış Etme

Benimle Dans Eder Misin?

Aldırış Etme

İyi ki Doğdun, Marsha!

Aldırış Etme

High Fantasy

High Fantasy

Pera Müzesi ve Vikipedi İşbirliğiyle #VikiPera Projesi Hayata Geçti!

Pera Müzesi ve Vikipedi İşbirliğiyle #VikiPera Projesi Hayata Geçti!

Pera Müzesi’nin uluslararası alanda internetin en kapsamlı web ansiklopedisi Vikipedi işbirliğiyle gerçekleştirdiği dijital proje #VikiPera hayata geçti. 

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Giacometti: Erken Dönem Yapıtları

Gençlik dönemi yapıtlarına ayrılan ilk bölümde, az bilinen bir dizi resim üstünden, babası, İsviçreli Art-İzlenimci ressam Giovanni Giacometti’nin etkisi ve genç sanatçının gelişimindeki rolü ortaya koyuyor.

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll <br> Murat Başekim

Gece Yarısı Korku Hikâyeleri: Polen, Fotosentez & Rock’n Roll
Murat Başekim

Loş gecede çağırıyor. Beni. Beni istiyor. İşitiyorum fısıltısını. Parfümünü.Tatlı tükürüğünü. Siluet sallanıyor. Çağırıyor. Ona gitmeliyim.O kadar uzakta değil. İşitiyorum. Aşk bu. Eminim.