İyi ki Doğdun, Marsha!

  • 26 Haziran 2019 / 19.00
  • 29 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmenler: Tourmaline, Sasha Wortzel
Oyuncular: Mya Taylor, Eve Lindley, Silas Howard, Grace Dunham
ABD, 2017, 14', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

İyi ki Doğdun, Marsha! filmi, siyah trans aktivist ve sanatçı Marsha “Pay it No Mind” Johnson'ı ve onun 1969’da Stonewall Inn'de eşcinsel özgürlük hareketi için dönüm noktası niteliğindeki polis karşıtı ayaklanmaları başlatmadaki rolünü konu alıyor. Film, siyah trans kadınların endemik bir şekilde politik direnişin kapsamından çıkarılmasına karşı koymak adına, bulunan arşiv görüntüleri kullanılarak kurgulanan sahneleri birleştiriyor.

Filmin başrolünde yer alan Bağımsız Ruh Ödüllü Mya Taylor (Tangerine, 2015) Johnson karakterine hayat verirken, görüntü yönetmenliğini yılki Venedik Bienali’nden Altın Aslan sanatçı ödülüyle dönen Arthur Jafa, müziklerini ise Geo Wyeth üstleniyor. Film, Türkiye’de ilk kez Pera Film’de gösterilecek.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Aldırış Etme

Benimle Dans Eder Misin?

Aldırış Etme

İyi ki Doğdun, Marsha!

Aldırış Etme

High Fantasy

İyi ki Doğdun, Marsha!

Bizi mi gözetliyor? <br> Vajiko Chachkhiani

Bizi mi gözetliyor?
Vajiko Chachkhiani

Pera Müzesi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle, 16 Eylül – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında 15. İstanbul Bienali’ne ev sahipliği yapıyor. Müzede 17 sanatçının eserleri yer alıyor. Bienal boyunca bu sanatçıları ve eserlerini blogumuzda ele alıyoruz!

Leonardo’nun Atı

Leonardo’nun Atı

Leonardo da Vinci, 1493’te, tam 500 yıl önce, Milano Dükü Ludovico il Moro’nun 12 yıl önce babasının anısına sipariş ettiği atlı anıtın (doğal büyüklüğün 4 katı boyda) dökümü için hazırlıkları bitirmek üzereydi.

İstiap Haddi

İstiap Haddi

Pera Müzesi, Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri Koleksiyonu’ndan esinlenen Tüm Zamanlara, Tüm Üzgün Taşlara başlıklı güncel video yerleştirmesinden hareketle, sanatçılar Nicola Lorini, Gülşah Mursaloğlu ve Muğlak Standartlar Enstitüsü’nün (Avşar Gürpınar, Cansu Cürgen) katıldığı bir konuşma gerçekleştirdi. Yerleştirmeden hareketle ölçme, hesaplama, standart oluşturma, zaman ve değişim konularını tartışmaya açan bu ilham verici konuşmadan kısa bir bölüm paylaşıyoruz!