İyi ki Doğdun, Marsha!

  • 26 Haziran 2019 / 19.00
  • 29 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmenler: Tourmaline, Sasha Wortzel
Oyuncular: Mya Taylor, Eve Lindley, Silas Howard, Grace Dunham
ABD, 2017, 14', HDD, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

İyi ki Doğdun, Marsha! filmi, siyah trans aktivist ve sanatçı Marsha “Pay it No Mind” Johnson'ı ve onun 1969’da Stonewall Inn'de eşcinsel özgürlük hareketi için dönüm noktası niteliğindeki polis karşıtı ayaklanmaları başlatmadaki rolünü konu alıyor. Film, siyah trans kadınların endemik bir şekilde politik direnişin kapsamından çıkarılmasına karşı koymak adına, bulunan arşiv görüntüleri kullanılarak kurgulanan sahneleri birleştiriyor.

Filmin başrolünde yer alan Bağımsız Ruh Ödüllü Mya Taylor (Tangerine, 2015) Johnson karakterine hayat verirken, görüntü yönetmenliğini yılki Venedik Bienali’nden Altın Aslan sanatçı ödülüyle dönen Arthur Jafa, müziklerini ise Geo Wyeth üstleniyor. Film, Türkiye’de ilk kez Pera Film’de gösterilecek.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Aldırış Etme

Benimle Dans Eder Misin?

Aldırış Etme

İyi ki Doğdun, Marsha!

Aldırış Etme

High Fantasy

İyi ki Doğdun, Marsha!

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin Genç Sergileri

Pera Müzesi’nin sergiler ekibinden Begüm Akkoyunlu ve Tania Bahar ilk açıldığımız günden bu yana süregelen ve artık bir gelenek halini alan “Genç Sergiler”in hikâyesini Pera Müzesi Blog için anlatıyor!

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

Tigran Mansurian ile bir söyleşi - Nairi Galstanian

 Dünya çapında yankı bulan film üzerine Andrey Tarkovski, Parajanov’u “bir dahi” olarak nitelendirirken Michelangelo Antonioni ise “çarpıcı, mükemmel bir güzellik” olarak tanımladığı filme ilişkin, “Bana kalırsa Parajanov, dünyanın en iyi yönetmenlerinden biri” değerlendirmesinde bulundu. Filmin müziklerini besteleyen ve bu vesileyle yeni, müzikal bir dil icat eden Ermeni besteci Tigran Mansurian ise, Sayat-Nova’yı “evrensel bir öneme sahip, olağanüstü bir olay” olarak tanımladı.

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Oryantalist Resimlerde İstanbul Boğazı

Kenti kuzeyden güneye bölen, iki kıtayı ayıran, İstanbul’u batılı ressamlar için çok özel kılan Boğaz, batılı ressamlar için kentin en pitoresk görünümlerini sunar. Kimi zaman, örneğin Ziem’in resimlerinde olduğu gibi masalsı bir İstanbul atmosferi yaratırken en önemli unsurlardan biri Boğaz’dır.