Benimle Dans Eder Misin?

  • 26 Haziran 2019 / 19.00
  • 29 Haziran 2019 / 16.00

Yönetmen: Derek Jarman
İngiltere, 1984, 78', DVD, renkli 
Diyalogsuz

1984 yılında Derek Jarman, Londra'nın gece kulübü dünyasında geçen bir gangster filmi üzerinde çalışan arkadaşı Ron Peck (Gece Kuşları, 1978) için araştırma yapıyordu. Dijital video ile ciddi çalışmalar yapan ilk İngiliz yönetmenlerden biri olan Jarman, Benimle Dans Eder Misin? filminde ışığı ve rengi gizemli bir bulanıklıkla veren bu formatın ele aldığı konuya mükemmel bir şekilde uyduğunu fark etti. Video kayıtların görsel estetiğine ilişkin yorum yapan BFI küratörü William Fowler, filmi şu şekilde özetliyor: “Dansın daha iyi bir şekilde çekildiğini gördüğümü sanmıyorum.”

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Aldırış Etme

Benimle Dans Eder Misin?

Aldırış Etme

İyi ki Doğdun, Marsha!

Aldırış Etme

High Fantasy

Isabel Muñoz ile Söyleşi<br> Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz ile Söyleşi
Merve Akar Akgün

Isabel Muñoz, dünyanın çeşitli coğrafyalarından insanları ve kültürleri konu alan etkileyici monokromatik portreleriyle tanınan, çalışmaları dünya çapında çok sayıda galeri ve müzede sergilenmiş İspanyol bir fotoğrafçı. Bana göre Muñoz'un fotoğraflarının uluslararası alanda bu denli önem taşımasının başlıca nedeni, özellikle farklı kültürlerin doğasını ve estetiğini yansıtmak üzere çektiği portrelerinde kendini gösteren olağanüstü yeteneği.

Sina Çölünde Bir Yalnız Kartal

Sina Çölünde Bir Yalnız Kartal

John Frederick Lewis en önemli Viktorya dönemi Britanyalı Oryantalist sanatçılarından biri olarak kabul edilir. Pera Müzesi’nde 2008 yılında Tate Britain işbirliğiyle düzenlenen Doğu’nun Cazibesi sergisinde Lewis’ın eserleri sergilenmişti. 

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera’nın Yaşamı

Diego Rivera, 1886’da Guanajuato’da doğdu. San Carlos Güzel Sanatlar Akademisi’ndeki öğreniminden sonra, henüz 19 yaşındayken devlet bursuyla Avrupa’ya gitti. 12 yıl boyunca Madrid ve Paris’te kübist çevrelerde yaşadı ve resim yaptı.