Kan ve Aşk

  • 13 Ocak 2017 / 19.00
  • 22 Ocak 2017 / 16.30

Yönetmen: Angelina Jolie
Oyuncular: Goran Kostic, Zana Marjanovic, Rade Serbedzija
ABD, 2011, 127’, renkli
Boşnakça, Sırpça ve Hırvatça; Türkçe altyazılı 

2000’li yıllarda Birleşmiş Milletler iyi niyet elçisi olarak Bosna-Hersek’e yaptığı ziyaretlerden etkilenen dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie, yönetmen koltuğunda oturduğu ilk film olan Kan ve Aşk’ta, savaş yıllarında geçen bir aşk hikâyesi anlatıyor. Aralarındaki aşk savaşa yenilen Müslüman bir ressam olan Ajla ve Sırp polis memuru Danijel, Bosna Savaşı’nın patlak vermesiyle önce ayrı yönlere savrulur, ardından yeniden karşılaşırlar. Fakat bu kez Ajla milislere hizmet etmekle görevli bir savaş esiri, Danijel ise bir Sırp milisidir. Angelina Jolie’nin, senaryosunu da savaşta etkili diplomatların danışmanlığında kendisi yazdığı film, En İyi Yabancı Dilde Film kategorisinde Altın Küre’ye aday gösterilmişti.

İstikamet → Balkanlar

Saraybosna’ya Hoşgeldiniz

İstikamet → Balkanlar

Umut Çiçekleri

İstikamet → Balkanlar

Şark Oyunları

İstikamet → Balkanlar

Güzel Bir Hayat Düşlerken

İstikamet → Balkanlar

Kan ve Aşk

İstikamet → Balkanlar

Charlie Countryman’ın Gerekli Ölümü

İstikamet → Balkanlar

Sen Dünyaya Gelmeden

İstikamet → Balkanlar

Keder

İstikamet → Balkanlar

Kayıp Kral

Kan ve Aşk

Sergey Parajanov Anlatıyor

Sergey Parajanov Anlatıyor

“Olabilecek en kötü hapishane koşullarıyla karşılaştığımda, bir seçim yapmak zorunda olduğumu anladım: ya dibe vuracaktım ya da bir sanatçı olacaktım.”

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”: <br>Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Bir Dönüm Noktası Olarak “Yılbaşı”:
Pera Film'den Alternatif Yılbaşı İzleme Listesi

Yeni yıl, sadece takvimdeki bir değişiklikten ibaret değil. Geçmişin ağırlığının hissedildiği bazen de geleceğin belirsizliğiyle yüzleşildiği bir dönüm noktası olabilir. Pera Film bu yılbaşında, beyazperdenin umut, pişmanlık, nostalji ve yeni başlangıçlar etrafında şekillenen hikâyelerine odaklanıyor.

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı’da Kahve İkramı

Osmanlı saray ve konak haremlerinde kahve ikramı törenle yapılırdı. Önce gümüş tatlı takımı ile tatlı (reçel) sunulur, ardından kahve ikramı başlardı. Kahve güğümü, tombak, gümüş veya pirinçten yapılmış, ortasında kor ateş bulunan ve kenarlarına takılı üç zincirden tutularak taşınan sitile oturtulurdu. Sitil örtüsü ise, yuvarlak, atlas veya kadifeden, sırma, sim, pul, hatta inci ve elmas işlemeli olurdu.