Kandaki Deniz

  • 5 Aralık 2019 / 19.00
  • 10 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Richard Fung
ABD, 2000, 26', HDD, siyah-beyaz, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Hastalıklarla yaşamaya dair kişisel bir belgesel olan Kandaki Deniz, sanatçının, talasemi rahatsızlığı olan kız kardeşi Nan ve partneri Tim’in AIDS hastalığı ile olan ilişkisinin izini sürer. Filmin merkezinde iki yolculuk yer alır; ilkinde Richard 1962’de Nan ile birlikte Trinidad’dan İngiltere’ye, Nan’ın sıradışı hastalığıyla ilgilenen ünlü bir hematoloğu görmeye gider. İkincisinde ise Richard ve Tim, 1977 yılında Avrupa'dan Asya'ya uzanan bir karşıkültür yolculuğunaçıkar. Film, Karayipler'deki sömürgecilik ile göç ve siyasi değişimin yankılarının oluşturduğu arkaplan üzerinde bir sevgi ve kayıp anlatısı sunuyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Tamamen görüntüden kayboldular

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Görün(mey)en Kadınlar

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Kandaki Deniz

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Yeni Başlıyor

Esir Sultan

Esir Sultan

Yunanlıların Türk boyunduruğunu kırmak için yürüttükleri savaş Avrupa tarafından yakından takip ediliyordu. Romantizmin hakim olduğu bu çağda, Yunanistan’ın çevresinde 1821 ile 1832 arasında gelişen olaylar ulusal bağımsızlık mücadelesinin bir sembolü haline gelmişti. 

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton <br> Funda Özlem Şeran

Gece Yarısı Hikâyeleri: Kırmızı Buton
Funda Özlem Şeran

Çölde gece sakindi. Fareler bile ortalıkta yoktu. Karanlığın içinde birkaç LED yanıp sönüyor, dönüp duran bir fanın sesi sonsuz boşluğu dolduruyordu. Sessizliği bölen konuşma hiçbir yere varmıyor gibiydi.

Hafıza  Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Hafıza Anılar İnşa Etmek / Anı Odası / Ölümü Anımsa

Her hafıza bir iç hikâyeyi anlatır; her koleksiyonun da bir iç hikâyesi vardır. Koleksiyon; sanatçı, izleyici, koleksiyoner gibi pek çok farklı hafızanın, hikâyenin birbiri içine geçtiği yerdir.