Kandaki Deniz

  • 5 Aralık 2019 / 19.00
  • 10 Aralık 2019 / 19.00

Yönetmen: Richard Fung
ABD, 2000, 26', HDD, siyah-beyaz, renkli
İngilizce; Türkçe altyazılı

Hastalıklarla yaşamaya dair kişisel bir belgesel olan Kandaki Deniz, sanatçının, talasemi rahatsızlığı olan kız kardeşi Nan ve partneri Tim’in AIDS hastalığı ile olan ilişkisinin izini sürer. Filmin merkezinde iki yolculuk yer alır; ilkinde Richard 1962’de Nan ile birlikte Trinidad’dan İngiltere’ye, Nan’ın sıradışı hastalığıyla ilgilenen ünlü bir hematoloğu görmeye gider. İkincisinde ise Richard ve Tim, 1977 yılında Avrupa'dan Asya'ya uzanan bir karşıkültür yolculuğunaçıkar. Film, Karayipler'deki sömürgecilik ile göç ve siyasi değişimin yankılarının oluşturduğu arkaplan üzerinde bir sevgi ve kayıp anlatısı sunuyor.

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Tamamen görüntüden kayboldular

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Görün(mey)en Kadınlar

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Kandaki Deniz

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Yeni Başlıyor

Bir Kedi Dosyası

Bir Kedi Dosyası

Kedilerin Eski Mısır’da ilk kez evcilleştirilmelerinin üzerinden binlerce yıl geçmiş olsa da çekicilikleri giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanında çeşitli şehir efsaneleri yüzyıllardır alıp başını gitmekte: Avrupa’nın birkaç farklı bölgesinde, hamile bir kadının bir kediyi tutması ya da onu kucağında oturtması sakıncalı görülüyordu.

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni Bana Bak!

Janine Antoni, 1990’larda, kimlik inşası meselesine odaklanmaya başladı. Yala ve Sabunla isimli yapıtını, klasik heykel geleneğine uygun olarak, doğrudan kendi bedeninden aldığı kalıptan yola çıkarak yaptı. Bu büstleri sıra dışı kılan ise, sabun ve çikolata gibi tüketim maddelerinden yapılmış olmaları.

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.