Yeni Başlıyor

  • 1 Aralık 2019 / 19.00
  • 6 Aralık 2019 / 21.00

Dans Ettiğimi Hatırlıyorum, Nguyen Tan Hoang, 2019, 5' 15''
Ben Hâlâ Benim, Iman Shervington, 2019, 7' 43''
(göz, virüs), Jack Waters, Victor F.M. Torres, 2019, 7' 09''
Çok Ellenen Şeyler Yumuşak Olur Hep, Derrick Woods-Morrow, 2019, 8' 36''
Yalan, Carl George, 2019, 5' 59''
Chloe Dzubilo: Bir Transçözüm Var, Viva Ruiz, 2019, 7' 31''
Tempo Sürüyor, Shanti Avirgan, 2019, 8' 52''

Visual AIDS, bu yıl otuzuncusu düzenlenen Day With(out) Art programı çerçevesinde, Shanti Avirgan, Nguyen Tan Hoang, Carl George, Viva Ruiz, Iman Shervington, Jack Waters/Victor F.M. Torres ve Derrick Woods-Morrow’un sipariş üzerine ürettikleri, süregiden HIV / AIDS salgınına dair yedi yeni videodan oluşan Yeni Başlıyor programını sunuyor.

New Orleans’ta yürütülen damgalama karşıtı kampanyalardan Chicago’daki kamusal seks kültürüne dek farklı konulara uzanan bu yedi kısa film, öncü AIDS aktivizmine dikkat çekerken, kuşaklar arası diyaloğa da alan açıyor. Gregg Bordowitz’in “AIDS KRİZİ YENİ BAŞLIYOR” sözünü esas alan video programı, krizin çözüldüğü veya nihayete erdiği yönündeki anlatılara direnerek, HIV/AIDS gündeminin hâlâyakıcılığını koruduğunu vurguluyor ve son otuz yılın halen güncel olan kültürel geçmişini hatırlıyor. 

Bu program kapsamındaki Pera Film gösterim ve etkinlikleri ücretsizdir. Rezervasyon alınmamaktadır. Yasal düzenlemeler uyarınca aksi belirtilmediği sürece tüm film gösterimlerimiz 18+ uygulamasına tabidir.

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Tamamen görüntüden kayboldular

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Görün(mey)en Kadınlar

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Kandaki Deniz

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Hatırlıyorum: Joe Brainard Hakkında Bir Film

Buradayım! III<br>Dünya AIDS Günü

Yeni Başlıyor

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh <br> Aşkın Güngör

Gece Yarısı Hikâyeleri: Ruh
Aşkın Güngör

En çok çocukları öldürmekten haz duyuyorum. Etleri kesilip göğüs kafesleri kırılırken hep aynı şekilde bağırıyorlar: “ANNE!BABA! ANNEEEE! BABAAAA!”

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Kâhin Serenatları | Güneşe Serenatlar, Kornelia Binicewicz

Yarına Notlar sergisinde yer alan, dansçı ve koreograf Amrita Hepi’nin Kâhin Serenatları projesi kapsamında, müzik profesyonelleri ile dinleyenleri harekete geçmeye teşvik eden çalma listeleri hazırladık. Serinin son çalma listesi Kornelia Binicewicz’in hazırladığı "Güneşe Serenatlar".

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

18. ve 19. Yüzyıl Resimlerinde İstanbul’un Tarihi Yarımadası

19. yüzyıla kadar siyasi otoritenin merkezi Topkapı Sarayı, klasik Osmanlı ve Bizans mimarisinin görkemli örnekleriyle tüm imparatorluğun kalbi gibidir Tarihi Yarımada. Osmanlı İmparatorluğunu yakından tanımak isteyen her batılı, resimler yoluyla da olsa Tarihi Yarımada’yı görmelidir önce.