Karanlıkta Kalanlar

  • 15 Kasım 2014 / 19.00
  • 3 Aralık 2014 / 19.00

Yönetmen: Agnieszka Holland
Oyuncular: Robert Wieckiewicz, Benno Fürmann, Agnieszka Grochowska
Polonya, Almanya, Kanada, 145’, 2011, renkli
Lehçe, Türkçe altyazıyla

Film, Nazilerin işgali altındaki Polonya şehri Lviv’de Yahudi sığınmacıları kurtarmaya çalışan bir adamın dramatik hikayesi. 1943 yılında Lviv’de geçen film, Polonyalı kanalizasyon işçisi Leopold Socha ve onun kaderini değiştirecek bir karşılaşmanın gerçek hikayesine dayanmaktadır. Sosha, farelerin işgal ettiği dar bir kanalizasyonda saklanarak gettonun boşaltılmasından kaçmaya çalışan bir grup Yahudi ile karşılaşır. Yahudiler, onları gizli bir yere götürmesi ve onlara yemek vermesi için Sosha’ya para teklif ederler. Sosha, kararını verir ve en sonunda sığınmacılar için kendi hayatını riske atar...

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Ateş

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Avrupa Avrupa

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Karanlıkta Kalanlar

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Devrim Ateşi

Karanlıkta Kalanlar

Bir Sanatçının Başarısı

Bir Sanatçının Başarısı

19. yüzyılın en özgün manzara ressamlarından Fransız sanatçı Félix Ziem’i ağırlıyoruz. Sergi, öncelikli olarak 19. yüzyıl resmine damgasını vurmuş bir sanatçı olan ve çoğunlukla deniz ve kentin iç içe geçtiği İstanbul’u ve Venedik’i konu alan resimleriyle bilinen Ziem’i, tüm yönleriyle tanıtmayı amaçlıyor. Blogumuz üzerinden de sanatçıyı ve sergideki eserleri incelemeye devam ediyoruz. 

Bölgenin Hafızası

Bölgenin Hafızası

Hafıza nesneleri ilişkilendikleri coğrafyanın da hafızasını taşır. Temel maddesi toprak olan seramikler üretildikleri coğrafyaya doğrudan bağlanır: Toprakla birebir ilişki kuran seramik, üretildiği toprağın hafızasını da barındırır. Kütahya’nın kaolini bol, dolayısıyla da seramik üretimine elverişli toprağı burada çeşitli tekniklerin gelişmesine ve seramik atölyelerinin kurulmasına sebep olmuştur.

Mangala Oyunu

Mangala Oyunu

Doğu’ya özgü giysileri içindeki bu üç figür, egzotik bir manzara önünde nargile içip mangala oynarken görülüyor. 1739 tarihli kraliyet koleksiyonları envanterleri, bu grubun üyelerini sarayın haremağası Matthias ve iki odalık olarak tanımlıyor.