Devrim Ateşi

  • 15 Kasım 2014 / 14.00
  • 6 Aralık 2014 / 14.00

Yönetmen: Agnieszka Holland
Oyuncular
: Tatiana Pauhofová, Jaroslava Pokorná, Petr Stach
Çek Cumhuriyeti
, 231’, 2013, renkli
Çekçe, Türkçe altyazıyla

Agnieszka Holland, modern Çek tarihindeki önemli anlardan birine, Charles Üniversitesi Sanat Fakültesi’nde okuyan bir öğrencinin sarsıcı eylemine odaklanıyor. Öğrenci, Sovyet işgalini protesto etmek için Prag’daki Wenceslas meydanında 16 Ocak 1969 tarihinde kendini ateşe verir ve dört gün sonra ölür. Film, Jan Palach'ın mirasını, kaybedilmeye mahkum bir davada savunan cesur avukat Dagmar Buresova’nın hikayesi üzerinden Varşova Anlaşması ordularının 1968’in Ağustos ayındaki işgalinden sonra Çekoslovakya toplumunda gerçekleşen dönüşümleri inceliyor. İşgale karşı oluşturulan ve zirve noktasına Palach’ın cenazesindeki kitlesel protestolar sırasında ulaşan Çek ve Slovak direnişinin başlangıcını tasvir ediyor ve aynı zamanda, ulusun korku ve şiddetli zulmün baskısına yavaş yavaş boyun eğişini gösteriyor.

Bölüm 1, 14:00
Bölüm 2, 15:30
Bölüm 3, 16:45

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Ateş

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Avrupa Avrupa

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Karanlıkta Kalanlar

Geriye Karanlık Kalır<br/>Agnieszka Holland

Devrim Ateşi

Devrim Ateşi

Modernite  Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Modernite Moderni İnşa Etmek / Moderni Yeniden Biçimlendirmek

Bir koleksiyonun en az dört kuşak boyunca aktarılması gerektiğine inanan ve bunu bir bayrak yarışına benzeten Nahit Kabakcı’nın 1980’lerden itibaren oluşturmaya başladığı Huma Kabakcı Koleksiyonu Türkiye’de, bilinçli ve sürekliliği olan az sayıdaki koleksiyondan biri.

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli <br> Doğu Yücel

Gece Yarısı Hikâyeleri: Retro Rüyalar Oteli
Doğu Yücel

Benden beklemiyordu bunu. Ben de o gün o anda evlilik kararı alacağımızı beklemiyordum. Birden bire ama tamamen de günümüze uygun olup bitti her şey. Evlilik fikri aynı anda aklımızdan geçmiş, aynı anda gülümsemiş, aynı anda gözümüzü kapatıp aynı anda gözümüzü açmıştık. 

Kuyunun Yanında

Kuyunun Yanında

Tadeusz Ajdukiewicz Doğu’yu, 1877’de, Władysław Branicki’yle birlikte çıktığı Suriye, Mısır, Türkiye ve Kırım turunda keşfetti. Bu deneyim onda derin bir etki yarattı, yaşamının sonuna kadar da Doğulu temaları kullanmayı sürdürdü.