Kızlar Çetesi

  • 19 Mart 2022 / 15.00
  • 8 Nisan 2022 / 19.30

Yönetmen: Céline Sciamma
Oyuncular: 
Karidja Touré, Assa Sylla, Lindsay Karamoh, Mariétou Touré
Fransa, 2014, 112', DCP, renkli
Fransızca; Türkçe altyazılı  

Celine Sciamma’nın üçüncü uzun metraj filmi Paris’in banliyölerinde yaşayan bir grup siyah lise öğrencisinin hayatlarını ham, boğuk fakat şefkatli bir anlatıyla beyaz perdeye taşıyor. Sciamma, düşük notları yüzünden eğitim hayatına devam edemeyen 16 yaşındaki utangaç Marieme’in kendisini (Karidja Touré) ağzı bozuk üç kızdan oluşan bir arkadaş grubunun içinde bulmasına odaklanıyor. Akranlarının oluşturduğu baskının ve sınırlarını her zaman zorlamaya dair sahip olduğu kabulün etkisiyle Marieme, zaman geçtikçe tehlikeli sularda gezinmeye başlasa da kısa bir süre sonra kişiliğini güçlendirmenin ve kendi sesini duyulur kılmanın bir yolunu bulur. “Kızlar Çetesi”nin Rihanna’dan Diamonds şarkısını söyledikleri klasikleşmiş sahnesiyle Marieme ve arkadaşlarının arasındaki güçlü bağı seyirciye sunan Kızlar Çetesi, benzersiz bir yetenek olan Sciamma’nın kariyerinde ileriye doğru attığı büyük bir adım.

 

Birlikte Güçlü

Asistan

Birlikte Güçlü

Antonia’nın Yazgısı

Birlikte Güçlü

Asla Nadiren Bazen Her Zaman

Birlikte Güçlü

İlahi Düzen

Birlikte Güçlü

Kızlar Çetesi

Charlotte Wells’ten Bir Not

Charlotte Wells’ten Bir Not

Hafıza güvenilmesi güç bir şeydir: ayrıntılar belirsizleşir ve öngörülemez bir hâl alır. Hatırlamak için gayret ettikçe daha az şey görürsünüz. Kendisini durmadan çürüten bir hafızanın anısı... Son zamanlarda kendimi, duyguların daha dirençli olduğu noktasında ikna etmeye çalışırken buluyorum; ne var ki bu, epey zor bir iş.

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Konstantinopolis’te Mucizevi Şifalar

Göz kamaştırıcı güzellikleriyle Konstantinopolis’in ihtişamını yaratan kutsal mekânlar, aynı zamanda değerli röliklerin saklandığı yerlerdi ve bu nedenle şifa kaynaklarıydı. 

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun!

Sanatçı Benoît Hamet, bu yıl 10. yaşını kutlayan Pera Müzesi’nin koleksiyonlarından öne çıkan eserleri yeniden yorumluyor. Hamet, hem gerçek hem kurgusal “tarihi” olaylara mizahi bir bakış sunuyor.