İlahi Düzen

  • 11 Mart 2022 / 19.30
  • 26 Mart 2022 / 15.00

Yönetmen: Petra Volpe
Oyuncular:
Marie Leuenberger, Maximilian Simonischek, Rachel Braunschweig, Sibylle Brunner
İsviçre, 2017, 96', DCP, renkli
İsviçre Almancası, Almanca, İtalyanca; Türkçe altyazılı

Tribeca Film Festivali’nde En İyi Kurmaca Film Seyirci Ödülü’nü kazanan İlahi Düzen, 60’lı yılların toplumsal çalkantılarına rağmen kadınların oy kullanma haklarının hâlâ reddedildiği 1971 İsviçresi’nde geçiyor. Alçakgönüllü ve itaatkâr ev kadını Nora’nın (Tribeca FF, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nün sahibi Marie Leuenberger) yarı-zamanlı bir işte çalışması kocası tarafından yasaklandığında yaşadığı hayal kırıklığı kasabasının süfrajet hareketinin başını çekmesine neden olur. Yeni yeni keşfettiği şöhreti kendisine tehditler ve aşağılanmalar olarak geri döner. Hatta evliliği bitme noktasına bile gelir. Fakat geri adım atmayı reddeden Nora, köydeki kadınları greve gitmeye ikna etmeye çalışırken bir yandan da kendi özgürlüğüne dair farkındalıklar yaşar. Kalabalıkların ilgisini çeken bu sürükleyici, neşeli ve albenili film bizleri tam da ihtiyacımız olan bir anda geçmişe götüren bir zaman kapsülü gibi.

Birlikte Güçlü

Asistan

Birlikte Güçlü

Antonia’nın Yazgısı

Birlikte Güçlü

Asla Nadiren Bazen Her Zaman

Birlikte Güçlü

İlahi Düzen

Birlikte Güçlü

Kızlar Çetesi

Heykele Geçiş

Heykele Geçiş

Manolo Valdés’in resimleri, maddesel bir mevcudiyet arayışındayken, bu arayış onun heykellerinde daha da belirgindir. Her geçen yıl, bu alanda daha üretken hale gelir. Günümüzde heykel, sanatçının zamanının ve çabalarının büyük bir bölümünü kapsıyor.

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

Andy Warhol’un Deneme Çekimleri

1963 ile 1966 yılları arasında Andy Warhol, New York sanat çevresinden çeşitli kişilerin film portreleri üzerinde çalıştı. 

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Küçük Sarı Daire ile müzede keşifler!

Pera Öğrenme programları kapsamında yayınlanan, Tania Bahar'ın kaleme aldığı ve Marina Rico'nun resimlediği hikâye kitabı Küçük Sarı Daire, çocuklarla yetişkinlerin birlikte keşfedecekleri ve paylaşacakları farklı bir öğrenme deneyimi sunuyor.